Succesvol lig-concert in Rehobothkerk

Gepubliceerd op 10 oktober 2024 om 10:31

Op zondag 6 oktober vond er een bijzonder lig-concert plaats in de Rehobothkerk in Gorinchem. Het publiek kon zich onderdompelen in de klanken van vocaal ensemble "De Vocals" tijdens het concert Zee van Klank. Onder leiding van Helga Buitelaar, onderdeel van Zangwerkplaats Gorinchem, werd de kerk getransformeerd in een unieke muzikale beleving.

Bezoekers konden zitten of liggen op meegebrachte matjes, kussentjes en dekentjes. De opstelling in de kerk was dynamisch, waarbij de muzikanten en zangers zich door de ruimte bewogen, waardoor de muziek als golven door de kerk zweefde. Het resultaat was een onvergetelijke muzikale reis door een oceaan van geluiden.

Op sociale media werd enthousiast gereageerd: "Wat een mooie beleving was het en een muzikaal kado wat jullie aan ons hebben gegeven. Maar voor jullie was het ook iets heel bijzonders om te doen in zo'n setting en dat voelde je vanaf het begin....Wat is het toch een voorrecht om jou en de andere talenten te hebben in Gorinchem." of "Het was écht top, Helga Buitelaar! Wat een prachtige muziek, locatie, en het hoge niveau van het koor! Dit oversteeg veel meer dan een experiment." waren slechts een kleine greep uit die reacties.

De vraag naar meer concerten zoals deze was duidelijk aanwezig. Gorkums Nieuws heeft hier zeker begrip voor, aangezien ziekte van de fotograaf het onmogelijk maakte om zelf aanwezig te zijn. Gelukkig was Michel de Ruiter wel ter plaatse en heeft hij de prachtige foto gemaakt die u hier kunt zien.