Talentvolle pianiste Valiaddinzade krijgt eerste CD in theater Peeriscoop

Gepubliceerd op 9 oktober 2024 om 11:14

Op maandag 7 oktober heeft de talentvolle pianiste Muza Valiaddinzade haar eerste CD 'A Melancholic Princess' in ontvangst genomen van Fred Delfgaauw in Theater Peeriscoop tijdens de nationale presentatie. 

Muza moest in 2022 uit Oekraïne vluchten en kwam terecht in Gorinchem. Hier kwam ze via huisarts Dr. Schulte in contact met theaterproducent Ruud de Graaf, die op zijn beurt Fred Delfgaauw benaderde. Delfgaauw bood Theater Peeriscoop aan zodat Muza haar passie voor piano kon voortzetten. Tijdens de ceremonie loofde hij haar toewijding en passie, die volgens hem in haar muziek te horen zijn. Dr. Schulte voegde toe: "Het is prachtig dat dit in Gorinchem mogelijk is. De samenwerking van zoveel creatieve mensen is een geschenk voor ons land."

Jong talent

De in Azerbeidzjan geboren Muza ontdekte op vroege leeftijd al haar liefde voor pianomuziek. Ze was pas twaalf jaar oud toen ze al mocht meespelen met het Filharmonisch Orkest van Azerbeidzjan. Nadat ze de eerste prijs wint voor een groot muziekconcours, biedt de overheid haar een studie aan op het conservatorium.

Gevlucht naar Gorinchem

Het gezin van Muza vindt Oekraïne een prachtig land en heeft er familie wonen, dus besluiten ze om in 2010 ernaartoe te verhuizen. Hier besluit ze haar master te halen, maar als ze in het laatste jaar van het conservatorium zit, vallen de Russen het land binnen waardoor ze geforceerd wordt om samen met haar gezin te vluchtten. Uiteindelijk belandt ze in Gorinchem.

‘A Melancholic Princess’

Nu heeft Muza haar eerste eigen klassieke album ‘A Melancholic Princess’ opgenomen wat mede mogelijk gemaakt is dankzij de externe steun die zij ontving. Haar CD-uitreiking vond dan ook plaats in Theater Peeriscoop waar zij een prachtig pianostuk speelde die velen ontroerden. Daarna speelde theatermaker Fred Delfgaauw nog een kort theaterstuk wat een komisch element toevoegde. 

vlnr:  Muza Valiaddinzade,  Marcel Verhoeff,  Fred Delfgaauw  - foto: Andy Doorhein