Blauwalg Festival viert vijfde editie met kunst en extra podium voor lokale dj’s

Gepubliceerd op 29 augustus 2024 om 10:56

Op zaterdag 7 september vindt het Blauwalg Festival voor de vijfde keer plaats aan het strand van de Slingelandse Plassen in Goudriaan. Voor dit speciale jubileum heeft de organisatie dit jaar uitgepakt met een derde podium vol met lokaal dj-talent en is er kunst uit de regio te bewonderen.

Om deze vijfde editie nog meer glans te geven, bedacht de organisatie een 'secret stage’, speciaal voor lokale dj’s. Het derde podium past goed in hun belofte om ruimte te bieden aan opkomende artiesten en talenten. Een belofte waar Blauwalg Festival al vijf jaar lang aan vasthoudt. “Het gaat wat ons betreft om nieuwe dingen ontdekken”, vertelt Gerjan de Vries, een van de organisatoren. En daarbij horen ook vier lokale kunstenaars, waaronder Adrie van Kooten en Pallotti. Zij zullen met hun werken het terrein nog meer kleur geven.

Naast lokaal en opkomend talent, staat er dit jaar ook een artiest die zijn sporen al ruimschoots heeft verdiend in de muziekwereld. Zo sluit Lucky Fonz III, ooit de vaste muzikale gast in De Wereld Draait Door, zijn drukke festivalzomer af op Blauwalg Festival. De bekende singer-songwriter speelt daar zijn bekende hits zoals ‘Linde met een E’ en heeft later op de avond voor de bezoekers nog een verrassing. 

Voor fans van de Alblasserwaardse band The Meadows wordt het sowieso een bijzondere dag. Na zeven jaar stoppen zij met samen muziek maken en spelen ze hun laatste show op het Blauwalg Festival. Daar staat tegenover dat de Goudriaanse rockformatie E110 na twintig jaar weer samenkomt voor een reünie.

Een breed aanbod van foodtrucks en een fraai aangekleed terrein zorgen er ook voor dat het ondanks het uitgebreide programma zeer geschikt is om met je dorps- en buurtgenoten bij te praten. Het festival is ideaal voor bezoekers die een dag vol plezier willen beleven en ook een tikkeltje avontuurlijk zijn. Het Blauwalg Festival gaat van start om 13:00 uur en duurt tot 23:00 uur.

Eerdere artiesten die op Blauwalg stonden en inmiddels op grote festivals zoals Pinkpop en Best Kept Secret spelen, zijn Wodan Boys, Waltzburg, en The Vices. De volledige line-up van dit jaar bestaat onder meer uit Lucky Fonz III, Hiqpy, Niko, Flut, Never been to Berlin, E110, en The Meadows.

eigen foto