Afscheid Jos van Woerkum en Directiewissel bij Damen Shipyards Hardinxveld

Gepubliceerd op 26 augustus 2024 om 17:03

Op 22 augustus 2024 werd op het hoofdkantoor aan De Avelingen in Gorinchem een afscheidsceremonie gehouden voor Jos van Woerkum, de algemeen directeur van Damen Shipyards Hardinxveld. Na meer dan 24 jaar leiderschap en een opmerkelijke carrière van vijftig jaar bij Damen Shipyards, gaat zijn functie over naar zijn opvolger,

De ceremonie was een drukbezochte gelegenheid met veel collega's, klanten en relaties die hun waardering uitspraken. Jos van Woerkum werd geprezen voor zijn toewijding, inzicht en vakmanschap. Kommer Damen noemde hem in zijn toespraak "een vakman met een scherp oog voor klantrelaties en personeel" en reflecteerde op hun langdurige samenwerking. Als uniek geschenk kreeg Jos een 'gouden' privéparkeerplaats, ter erkenning van zijn langdurige toewijding.

Arnout Damen, voorzitter van de raad van bestuur van Damen Shipyards Group, onderstreepte de unieke relatie tussen de families Damen en Van Woerkum. Hij omschreef het bedrijf als een 'familie binnen een familiebedrijf'. De opvolger blijft ook in de familie. Zijn zoon, die al sinds 2004 bij Damen in dienst is neemt nu de positie van zijn vader over.

Jeroen uitte zijn dankbaarheid jegens zijn vader.  Jos van Woerkum, die als adviseur aan het bedrijf verbonden blijft, rondde af met een woord van dank aan zijn collega's en klanten en deelde de waardevolle inzichten die hij gedurende zijn loopbaan heeft opgedaan.