Kees en Mien de Ridder - van Weelden 60 jaar getrouwd

Op 15 september zijn Kees en Mien de Ridder - van Weelden 60 jaar getrouwd. Na een bijzondere ontmoeting op de bazaar in Tuil, is de liefde geboren. Ruim 60 jaar later ging burgemeester Melissant op bezoek om het echtpaar te feliciteren met hun diamanten huwelijk.

Lees meer »

Stem en steun de Speelgoedbank Gorinchem!

Met Rabo ClubSupport hebben de leden van Rabobank de kracht om te beslissen welke lokale clubs en verenigingen financiële ondersteuning ontvangen. Geef je favoriete clubs of verenigingen een boost door in de Rabo App op ze te stemmen. Meer stemmen betekent meer geld voor jouw club, dus jouw stem telt echt mee. Een geweldige kans voor iedereen die lokale clubs dat beetje extra steun wil bieden!

Lees meer »

Nieuwe merkstrategie Gorinchem

De stad Gorinchem heeft een nieuwe merkstrategie onthuld, die niet alleen het karakter van de stad versterkt, maar ook een duidelijk en gezamenlijk verhaal vertelt. De nieuwe merkstrategie is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met bewoners, ondernemers, culturele instellingen en het college van Burgemeester &Wethouders.

Lees meer »

Caribabad verwacht 11 miljoenste bezoeker

In september zal het Caribabad de 11 miljoenste bezoeker verwelkomen, een fantastische mijlpaal die ze niet onopgemerkt voorbij willen laten gaan! Om deze speciale gelegenheid te vieren, hebben ze een spannende winactie opgezet voor onze gasten. Men is  van plan om de gelukkige winnaar de ultieme Cariba-ervaring te bieden, een ervaring om nooit te vergeten!

Lees meer »

Rapid start met aanleg van twee padelbanen

Hockeyclub Rapid heeft de bouw van twee nieuwe padelbanen op hun sportterrein in Gorinchem ingezet. Deze toevoeging komt voort uit de groeiende populariteit van padel, een sport die recentelijk een opmars maakt in Nederland. De verwachting is dat de banen in oktober 2024 klaar zullen zijn voor gebruik. Dit worden de eerste padelbanen in de gemeente Gorinchem en ze zullen beschikbaar zijn voor reserveringen door zowel leden als niet-leden van Rapid.

Lees meer »

World CleanupDay in de Wilhelminalaan

Zaterdag 21 september staat in het teken van World Cleanup Day, de grootste jaarlijkse schoonmaakactie ter wereld. Het burgerinitiatief Schoon Gorinchem zal zich inzetten voor de schoonmaak van de Wilhelminalaan en omgeving in Haarwijk.

Lees meer »

Beveiliger priklocatie veroordeeld voor mishandeling bejaarde bezoeker

Een beveiliger van een vaccinatie locatie aan de Hoefslag in Gorinchem is veroordeeld voor het met geweld verwijderen van een oudere bezoeker, jaren na de coronapandemie. De beveiliger duwde de man krachtig, waardoor deze tegen de hekken aan viel. Dit voorval vond plaats na een discussie over het gebruik van een rijbewijs of paspoort als identificatie. 

Lees meer »

Werkzaamheden Lange Brug

Van maandag 30 september tot en met vrijdag 4 oktober is er groot onderhoud aan de Lange Brug. Dit is de brug aan de rotonde bij het stadhuis. We vervangen ijzers onder de brug. De brug is tijdens deze periode in beide richtingen afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Voor dit verkeer zijn omleidingsroutes ingesteld. Volg hiervoor de gele borden.

Lees meer »

Stem en steun de Speelgoedbank Gorinchem

Van 2 tot en met 24 september is jouw stem van cruciaal belang bij Rabo ClubSupport 2024. Laat je horen en draag bij aan de strijd tegen kinderarmoede. Jouw stem verhoogt direct het donatiebedrag dat wij ontvangen; jouw inzet is dus essentieel. Geef ons jouw stem, want gezamenlijk hebben we een grotere impact!

Lees meer »

Kennismaking met baby- en peuterzwemmen

Op vrijdag 13 september zal Meghan, een medewerker van het Caribabad in Gorinchem, aanwezig zijn in het MamaCafé. Zij zal informatie verstrekken over het zwemmen met je baby of peuter. Tussen 10 en 12 uur zijn jullie hartelijk uitgenodigd om alles te leren over deze aangename manier van bewegen.

Lees meer »