Gorinchem maakt zich op voor spetterende najaarskermis

Gepubliceerd op 22 oktober 2024 om 12:12

De binnenstad van Gorinchem staat weer in het teken van de jaarlijkse najaarskermis! Van vrijdag 25 oktober tot en met zaterdag 2 november kunnen jong en oud zich vermaken met spectaculaire attracties en kraampjes op de Grote Markt, de Groenmarkt en Achter de Kerk. Het belooft een feestelijke week te worden, vol sensatie en plezier, maar ook met aandacht voor toegankelijkheid voor iedereen.

De opbouw van de kermis start op woensdag 23 oktober om 18.00 uur. Vanaf dat moment geldt een parkeerverbod en wegsleepregeling op de kermisterreinen, die tot maandag 4 november om 18.00 uur van kracht blijft. Bezoekers worden gevraagd rekening te houden met verkeersomleidingen via het Zusterhuis richting de Molenstraat.

Elke dag, van 12.00 uur tot middernacht, staan de attracties klaar om kermisgangers te verwelkomen. Een uitzondering vormt zondag 27 oktober, wanneer de kermis gesloten is. Voor wie gevoelig is voor prikkels, is er op maandag 28 oktober een prikkelarme kermis van 14.00 tot 15.30 uur, met gedempte geluiden en lichteffecten.

In verband met de kermis wordt de weekmarkt op maandag 28 oktober verplaatst naar het Stadhuisplein en zal er op de zaterdagen geen markt plaatsvinden.