Gorcum Boys Choir houdt Evensong in aanloop naar Engeland

Gepubliceerd op 15 oktober 2024 om 10:58

Choral Evensong in de Grote kerk. Op zaterdag 19 oktober is er weer een Choral Evensong in de Grote kerk van Gorinchem. De Evensongs worden georganiseerd door de Protestantse gemeente Gorinchem Grote kerk. De dienst wordt geleid door ds. H. Veldhuijzen. Medewerking verleend het Gorcum Boys Choir.  De aanvang van de dienst is 17.00 uur en is uiteraard vrij toegankelijk. 

Deze Evensong heeft een bijzonder karakter vanwege de aanstaande koorreis van het GBC naar Engeland waar ze in de prachtige St. Pauls kathedraal in het centrum van London de Evensong dienst mogen verzorgen.

Aan het begin van de Evensong zal het “Locus Iste” van Anton Bruckner klinken. “Deze plaats is het huis van God iedereen welkom is”. Er worden enkele Engelse Psalmen onberijmd gezongen op verschillende chants. Een chant is een vierstemmige zetting waarop deze onberijmde teksten worden gezongen. Als anthem voert het koor het bekende “Hear my prayer” van Felix Mendelssohn uit met enkele jongensopranen als solist. De begeleiding is in deskundige handen van Arjan Versluis, stadsorganist van Gorinchem. U wordt van harte uitgenodigd voor deze Choral Evensong dienst. Een moment van bezinning en gebed in de prachtige Grote Kerk van Gorinchem. 

GBC in ENgeland 2022 - foto:  Gorcum Boys Choir