Feestelijke 10 e editie Wereldsdiner in Omnia College

Gepubliceerd op 14 oktober 2024 om 10:55

Woensdagavond 9 oktober organiseerden Anika van der Kevie en Susan Schuddeboom i.s.m.
gemeente Gorinchem, het Omnia College en drie koks het 10 e Wereldsdiner Gorinchem. Het diner stond in het teken van Wereldvoedseldag en de Global Goals.

Dit concept biedt leerlingen van het Omnia College, die zich scholen voor kok of horeca medewerker, een unieke kans. Een dag samenwerken met sterrenkoks: Patrick De Rade van Kruiden en Jasmijn, René Tichelaar van De Gieser Wildeman en Wouter Blinde van Oud Vuren. Veertig leerlingen van het Omnia College, o.l.v. docenten Vincent Valen & Martijn Voorend, bedienden ’s avonds de 100 tafelgasten. De avond werd geopend door wethouder Fatih Polatli van de gemeente Gorinchem.

‘Dit diner organiseerden we voor de 10 e keer en telkens is het weer een verrassing wat er in de
keuken wordt voorbereid en wie er aan tafel aanschuiven. Het enthousiasme van de koks, de
geweldige inzet van de leerlingen, de fijne tafelgasten, de bijzondere samenwerkingspartners en prachtige opbrengsten voor de goede doelen, daar doen we het voor’, vertelt organisator van der Kevie enthousiast. ‘De opbrengst gaat deze keer naar Smiling Child of the Gambia en het Natuurcentrum Gorinchem. Mijn stichting Inmenszo Peru werd ook verrast met een cheque van de gemeente Gorinchem. Het is mooi om met elkaar een bijdrage te leveren aan de Global Goals’.

De tafelgasten werden feestelijk onthaald in de hal van het Omnia college. Zij maakten kans op
duurzame prijzen van Verdraaid Goed, konden proeven van de wijn van Wijndomein Buytenwaerde en de biologische thee van Axxent Masters in Tea, kennis maken met de leerlingenraad van ISK De Toekomst en naar huis met lekkers van de Omnia Bakkerij.

Foto's:  Ferry Verheij