Geslaagde tweede Pride March

Gepubliceerd op 23 september 2024 om 13:50

Zaterdag 21 september vond voor de tweede keer de Pride March plaats in Gorinchem. Hoewel de opkomst in eerste instantie iets minder leek dan vorig jaar, sloten steeds meer mensen zich tijdens de mars aan.

De optocht, begeleid door een auto van het Zevende Huis met een geluidsinstallatie, trok door de binnenstad, startend bij het Stadhuis en eindigend bij De Bunker aan De Vijfde Uitgang. Een van de hoogtepunten van de dag was de Drag Queen-verkiezing “So You Think You Can Drag”. Het publiek genoot zichtbaar van de diverse optredens, waarbij deelnemers hun talent en creativiteit toonden. 

Naast de optredens vond er ook een panelgesprek plaats over LHBTIQ+ onderwerpen. Hieruit bleek dat, hoewel er op het gebied van acceptatie en rechten positieve veranderingen zijn, er nog altijd veel werk te verrichten is. 

De Pride in Gorinchem benadrukt het belang van dergelijke evenementen. Ze creëren niet alleen bewustwording, maar bieden ook een veilige ruimte waar iedereen zichzelf kan zijn. Het enthousiasme van het publiek toont aan dat Gorinchem Pride een belangrijk evenement blijft voor de gemeenschap.