Zeil mee met de Helena tijdens de Open Monumentendagen

Gepubliceerd op 22 augustus 2024 om 10:42

Dit jaar staat het thema van de Open Monumentendagen in het teken van "Onderweg!". Het gaat over het reizen van A naar B, de transformatie van oud naar nieuw en de overgang van verleden naar heden. Vanuit de historische vestingstad Woudrichem nodigen we je uit om onder zeil een uniek gebied te verkennen: een landschap waar vestingen en water met elkaar verbonden zijn.

Tijdens deze bijzondere tocht zeilen we over maar liefst drie rivieren en door drie provincies. We ontdekken het gebied waar de Afgedamde Maas en de Waal samenkomen en verder stromen als de Boven-Merwede. Onderweg bewonderen we de monumentale vestingstad Gorinchem, het iconische Slot Loevestein, en Fort Vuren. Op het water is er ook volop bedrijvigheid; de Waal is immers de drukst bevaren rivier van Europa.

Aan het einde van de zeiltocht meren we af bij Slot Loevestein, een Rijksmuseum. Hier kunt u van boord gaan om het beroemde kasteel te bezoeken en via het voetveer terugkeren naar Woudrichem. Deelnemers van de Lunchen onder zeil-tocht krijgen korting op het museumbezoek. Blijft u liever aan boord van de ‘Helena’? Dan zetten we u rond 14:00 uur weer af in Woudrichem.

Deze zeiltocht biedt u de unieke kans om via historische routes, van monument naar monument, de Vestingdriehoek vanaf het water te beleven. Stap aan boord van de monumentale stevenaak ‘Helena’ en geniet van een heerlijke lunch onder zeil. Bewonder iconische locaties zoals Slot Loevestein, Woudrichem en Gorinchem, en ontdek de rijke geschiedenis van de Hollandse Waterlinie. Helpt u mee met het hijsen van de zeilen, of ontspant u liever aan dek? Het kan allemaal!

Datum: 14 & 15 september 2024
Prijs: €59,50 p.p.
Meer info & reserveren: Link naar website

https://www.oosterschelde.nl/