Timmerdorp van start

Gepubliceerd op 19 augustus 2024 om 16:24

Op maandagmiddag, klokslag 13 uur, opende Timmerdorp Buiten de Waterpoort voor de 51ste keer haar deuren. Ruim voordat de klok het uur sloeg, verzamelden honderden enthousiaste kinderen zich al met hun begeleiders voor de poorten, klaar om te beginnen met timmeren.

Na de officiële opening door de Kinderburgemeester en het Timmerdorpkindercollege klonk de sirene. Teken dat men het terrein  op mocht. De opdracht was om dit rustig te doen om elkaar niet onder voet te lopen, maar hoe dichter men bij de bouwplaats hoe groter de snelheid werd van de zo'n 700 deelnemers en bijna net zoveel (groot)ouders. 

Alle toekomstige hutbouwers verzamelden zich, namen werden zorgvuldig opgeschreven en de bouwplannen uitgedeeld. Toen was het tijd voor het echte werk: hameren, meten en zagen! Niet lang daarna begonnen de hutten vorm te krijgen, alsof ze uit het niets oprezen. Ik ben benieuwd naar de avonturen die ons deze week te wachten staan. Helaas, maar met een vleugje spanning, zal vrijdagavond alles weer vlam vatten. Daarna wachten we op het volgende Timmerdorp.