(Wijn)FestiWal Gorcum 2024: Een onvergetelijke dag van muziek, eten en wijn!

Gepubliceerd op 18 augustus 2024 om 14:16

Terwijl de zomervakantie ten einde loopt, baadt Gorinchem in festiviteiten met het (Wijn)FestiWal Gorcum 2024 en Zomerfeesten en Timmerdorp. Zaterdag 17 augustus kwamen wijn liefhebbers samen bij de schilderachtige stadswal, vlakbij de Molen Nooit Volmaakt, om te genieten van het WijnFesiWal, een dag gevuld met muziek, culinaire verrassingen en wijnen van over de hele wereld.

De initiatiefnemers, Alicia van den Berg en Kamal Basu, hebben voor het vierde achtereenvolgende jaar hun unieke festivalconcept naar de stadswallen gebracht. Kamal deelt vol passie: "Het was altijd al mijn droom om een cultuurfestival te organiseren, en mijn vriendin wilde graag een wijnfestival. Nu hebben we onze dromen verenigd: live muziek, DJ's, heerlijk eten en natuurlijk veel wijn!"

Het evenement was een daverend succes; wijnliefhebbers uit de omgeving genoten van een fantastische sfeer, verrijkt door lokale artiesten met hun muzikale talenten. Naarmate de zon zakte, nam de gezelligheid toe. Tegen 21.00 uur gaf de live muziek het stokje over aan lokale DJ's die zich opmaakten voor de inmiddels beroemde Silent Disco. Rust, op de zachte muziek in de oren van de dansers na.

Het (Wijn)FestiWal Gorcum bracht de gemeenschap samen op een manier die deed denken aan de traditionele Zomerfeesten van vroeger. Het was een feest van herkenning en samenkomen, waar Gorkumers, net terug van vakantie, elkaar ontmoetten om bij te praten en een gezellige feest te beleven. De combinatie van muziek, wijn en heerlijke gerechten zorgde voor een onvergetelijke ervaring die nog lang zal naklinken in de harten van alle bezoekers.

We verheugen ons al op volgend jaar, wanneer Gorinchem weer tot leven komt met het (Wijn)FestiWal Gorcum! Maar eerst trappen we af met het Timmerdorp voor de jeugd van maandag tot en met vrijdag bij Buiten de Waterpoort. Vervolgens starten de Zomerfeesten een dag later op de Groenmarkt en de Varkenmarkt. Beide evenementen lopen tot zondag, waarna het dagelijks leven van school en werk weer begint.