BJ Baartmans in Het Zevende Huis

Gepubliceerd op 3 oktober 2024 om 13:11

 Op Culturele Zondag 13 oktober presenteert B-J Baartmans zijn in februari verschenen album “Ghostwriter” in Huistheater Het Zevende Huis in de Knipsteeg. De recensies zijn tot nu toe zonder uitzondering lovend. B-j was al eens eerder te zien in Het Zevende Huis, als begeleider van Jan Hendriks en Rieany Plus.

Hij is een begenadigd gitarist, producer, studio-eigenaar en een uitmuntend verhalenverteller.BJ Baartmans legt als tekstdichter een breed scala aan onderwerpen voor in eigentijdse folk-, blues- en popsongs, waarin hij maar weinig uit de weg gaat. Grote levensvragen en kleine bespiegelingen gaan hierbij hand in hand. Hersenspinsels gevoed door verwondering, avontuur, heimwee, onrust, twijfels, wroeging, liefdesperikelen, vriendschap, politiek, de kroeg, de centen, ’t huis of ’t weer... Verteld vanuit het perspectief van een bijna zestig jarige rasmuzikant/liedschrijver maar evenzeer leeftijdsloos in z’n urgentie en gevoelsmatige herkenbaarheid.

Niet gespeend van de nodige zelfrelativering en een subtiel gevoel voor humor. De ervaren muzikant die met grote namen samenwerkte doet twee voorstelling tijdens de Culturele Zondag in Gorinchem; om 15.00 uur en om 16.00 uur. Er staat een hoed voor de muzikant. Er is koffie, thee en lekkers. Wees welkom