Baby Loss Awareness Week

De rots met vlinder is een kunstwerk van Marleen van Zwienen.  Gedenkplaats voor ouders die kinderen bij vroeggeboorte hebben verloren ligt in de vlindertuin  op de algemene begraafplaats De Haarhof aan de Haarweg

Lees meer »

Helpt de Speelgoedbank!

De Speelgoedbank Gorinchem doet een beroep op uw steun. Ze zijn van plan om leuke activiteiten te organiseren voor kinderen tijdens de feestdagen in de regio. Denk hierbij aan toegangskaartjes voor de ijsbaan, een bezoek aan een Sinterklaashuis of deelname aan een lichtjestocht.

Lees meer »

JCI Gorinchem organiseert PubQuiz

Ben je een echte kenner van Gorinchem? Bewijs het tijdens de tweede editie van de JCI Gorcumse Pubquiz! Neem het op tegen andere teams in een avond vol uitdagingen, verrassingen en gezelligheid, en ondersteun tegelijkertijd ons goede doel!

Lees meer »

Informatiebijeenkomst over dementie

Rivas ledenorganisatie organiseerteen informatieavond over dementie. Dementie treft veel mensen. Nadat de diagnose van een vorm van dementie gesteld is, zijn er vaak heel wat vragen. Vier specialisten van Rivas Zorggroep geven antwoord op deze vragen.

Lees meer »

Gemeente Gorinchem presenteert begroting 2025

Het college van B&W heeft de begroting voor 2025 ter besluitvorming aangeboden aan de gemeenteraad. In het nieuwe jaar blijft Gorinchem zich inzetten voor een duurzame en leefbare stad. Onderwerpen als fietsveiligheid, gebiedsontwikkelingen en noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden hebben en houden de aandacht. Ook blijft het college zich inspannen voor verduurzaming, aanpassing aan klimaatverandering, erfgoed en woningbouw. Met de raad bespreekt het college de keuzes die gemaakt worden voor een solide toekomst van de stad. 

Lees meer »

Zingeving en herdenken in het Beatrixziekenhuis

Wanneer je wordt opgenomen in het ziekenhuis kan dat allerlei diepe vragen en gevoelens oproepen: Waarom overkomt mij dit? Wat betekent dit voor mijn toekomst? Heb ik überhaupt nog een toekomst? De behoefte naar iemand die echt de tijd neemt om naar je te luisteren, kan dan sterk aanwezig zijn.

Lees meer »

Riveer nieuwe exploitant veerdienst Biesbosch

Gemeenten Altena en Dordrecht gaan samenwerken met Riveer, onderdeel van de gemeente Gorinchem, voor de exploitatie van de veerdienst Kop van ’t Land; de verbinding Dordrecht – Brabantse Biesbosch. Donderdag 3 oktober hebben de wethouders van de drie gemeenten hun handtekening gezet op de samenwerkingsovereenkomst. Riveer gaat de exploitatie van het veer Biesbosch overnemen met ingang van 1 januari 2025. Vanaf die datum zijn zij het aanspreekpunt voor passagiers van deze veerverbinding. Riveer is geen onbekende in de regio voor vervoer over water.

Lees meer »

Grote domper voor fietskoerier

Het besluit van Bol.com-dochter Cycloon om te stoppen met fietskoeriers is een onbegrijpelijke stap achteruit, zowel voor het milieu als voor de betrokken ondernemers. Het verhaal van Marcel Herrewijn, eigenaar van de Gorkumse Fietskoerier, staat symbool voor de problemen die dit besluit veroorzaakt. Het verlies van hun bijbaantje voor 25 scholieren en het plotselinge wegvallen van 40% van zijn omzet zijn harde klappen voor een ondernemer die juist duurzaam wilde bijdragen.

Lees meer »