Wethouder Fatih Polatli reikt Sjors Sportief boekje uit

Afgelopen week heeft wethouder Fatih Polatli het allereerste Sjors Sportief boekje uitgereikt aan de leerlingen van Daltonschool de Poorter. Dit kleurrijke boekje staat boordevol gratis sport- en beweegactiviteiten waar kinderen en volwassenen tijdens de Gorcum Sportmaand, van 27 september tot en met 27 oktober, aan kunnen deelnemen.

Lees meer »

Wat weet u over Gorinchem?

Zaterdag 19 oktober is het zover: JCI Gorinchem presenteert de tweede editie van de Gorcumse Pubquiz! In een avond vol uitdaging en gezelligheid strijden teams van twee tot vijf personen om de titel van ultieme Gorcum kenner. Ze zullen hun kennis testen over de Gorinchemse geschiedenis, cultuur, muziek en sport in verschillende rondes. De winnende teams ontvangen prijzen die perfect passen bij de charme van onze stad.

Lees meer »

Buurtvereniging zoekt figuranten voor Halloween

Op zaterdag 26 oktober 2024 organiseert Buurtvereniging de Watertoren / Buurtvereniging De Watertoren Kids een griezelige Halloween-avond voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Van 18:30 uur tot 20:30 uur toveren we de bovenstad om in een spannende plek vol spoken, zombies, skeletten en heksen!

Lees meer »

Jubileumconcert Koninklijke Harmonie De Bazuin

De Grote Kerk aan de Groenmarkt in Gorinchem was vrijdagavond 13 september 2024 gevuld met musici en muziekliefhebbers tijdens het jubileumconcert van Koninklijke Harmonie De Bazuin, onder leiding van dirigent Jos Jansen. De harmonie vierde haar 135-jarig bestaan met een muzikaal programma zonder pauze, vol verrassende elementen en solisten.

Lees meer »

Succesvolle editie van de Open Monumentendag trekt veel bezoekers

Afgelopen weekend, op zaterdag 14 en zondag 15 mei, vond het jaarlijkse weekend van de Open Monumentendag plaats. Dankzij het uitstekende weer werden tal van historische gebouwen, die normaal gesproken voor het publiek gesloten blijven, geopend voor bezoekers. Een extra aantrekkelijk aspect was dat de toegang tot alle locaties volledig gratis was, wat het evenement nog meer allure gaf.

Lees meer »

Nationale Kringloopdag bij Stichting Kringloopcentrum

Op de eerste zaterdag van oktober vieren we weer de Nationale Kringloopdag! Stichting Kringloopcentrum Gorinchem nodigt iedereen uit om deel te nemen aan deze feestelijke dag vol duurzaamheid. Het is een dag om de circulaire economie te omarmen door hergebruik van spullen, wat leidt tot minder CO2-uitstoot en een groenere wereld.

Lees meer »

Kledingbeurs PKN Wijkgemeente Gorinchem Oost

Op vrijdag 27 en zaterdag 28 september organiseert de PKN Wijkgemeente Gorinchem Oost een kledingbeurs in het Oosterlicht. Tijdens deze beurs wordt een breed aanbod van najaars- en winterkleding voor dames en kinderen aangeboden.

Lees meer »

Veteranenlunch Gorinchem: Eerbetoon aan Veteranen en Herinnering aan Eric Jansen

Op zaterdag 14 september vond de jaarlijkse Veteranenlunch, ook wel bekend als "De Blauwe Hap", plaats in de Bunker aan de Vijfde Uitgang. Dit bijzondere evenement, aangeboden door de gemeente Gorinchem, werd bijgewoond door burgemeester Reinie Melissant en wethouder Marjo Molengraaf. De veteranen waren aanwezig met hun partners en (klein)kinderen, voor wie ook volop vertier werd georganiseerd, zoals een springkussen en lekkernijen voor de jongsten.

Lees meer »

Open Monumentendag afsluiten met Evensong in Grote Kerk

Op zaterdag 14 september, tijdens Open Monumentendag, vindt er een Choral Evensong zangdienst plaats in de PGG Grote Kerk te Gorinchem. Het Gorcum Boys Choir zal hieraan deelnemen, onder leiding van voorganger ds. Henk Veldhuijzen en organist Arjan Versluis. De dienst begint om 17.00 uur en zal ongeveer 50 minuten duren. Iedereen is welkom om deze bijzondere muzikale viering bij te wonen, de toegang is gratis.

Lees meer »

2de Gorinchem Pride

Op zaterdag 21 september 2024 vindt de tweede editie van Gorinchem Pride plaats, een evenement dat volledig in het teken staat van inclusiviteit, diversiteit en liefde. Dit jaar belooft het programma wederom afwisselend en feestelijk te zijn, met activiteiten die voor iedereen toegankelijk zijn.

Lees meer »