Lezing over schaduwplanten door Gerard van Buiten

Gepubliceerd op 17 oktober 2024 om 10:36

Op maandag 28 oktober 2024 organiseert de afdeling Gorinchem een boeiende lezing over tuinieren in de schaduw. De lezing wordt gegeven door Gerard van Buiten, hortulanus van de Botanische Tuinen van de Universiteit Utrecht. Gerard deelt zijn jarenlange ervaring en kennis over schaduwplanten en hoe deze een prachtige aanvulling kunnen zijn voor je tuin.

Praktische informatie:

  • Datum: 28 oktober 2024
  • Tijd: 19:30 uur
  • Locatie: De Ontmoetingskerk, Stalkaarsen 19, 4205 PG Gorinchem
  • Kosten: € 3, gratis voor leden
  • Spreker: Gerard van Buiten, hortulanus Botanische Tuinen Universiteit Utrecht

Over de lezing:

Schaduw in de tuin wordt vaak als een uitdaging gezien, maar volgens Gerard van Buiten kan het juist een verrijking zijn. Aan de hand van voorbeelden uit de Utrechtse Botanische Tuinen, waar de afgelopen dertig jaar een uitgebreide collectie schaduwplanten is opgebouwd, laat Gerard zien hoe je schaduwplanten optimaal kunt benutten. Hij geeft praktische tips voor het creëren van een prachtige schaduwtuin die het hele jaar door mooi blijft.

Met zijn jarenlange ervaring als hortulanus weet Gerard van Buiten precies welke planten goed gedijen in schaduwrijke omgevingen en hoe je deze het beste kunt verzorgen. Deze lezing biedt inspiratie en waardevolle kennis voor iedere tuinliefhebber!

Voor meer informatie: bezoek www.uu.nl/botanischetuinen.