Hockeyvereniging Rapid opent twee nieuwe padelbanen in Gorinchem

Gepubliceerd op 3 oktober 2024 om 12:19

Met trots kondigt Hockeyvereniging Rapid de opening aan van twee gloednieuwe padelbanen op 12 oktober aanstaande op het sportcomplex in Gorinchem. De banen, die vanaf 14 oktober beschikbaar zijn voor gebruik, markeren een belangrijke uitbreiding van het sportaanbod van de vereniging en bieden leden en niet-leden een moderne en toegankelijke manier om deze snelgroeiende sport te beoefenen.

Groeiende populariteit van padel

Padel is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de snelst groeiende sporten in Nederland. De mix van tennis en squash trekt spelers van alle leeftijden en niveaus aan vanwege het sociale en toegankelijke karakter. Met de toevoeging van deze padelbanen speelt Hockeyvereniging Rapid in op deze trend en breidt het zijn sportieve activiteiten verder uit.

Voorzitter: "Een waardevolle aanvulling op ons sportaanbod"

Voorzitter van Hockeyvereniging Rapid, Jeroen Coers, spreekt zijn enthousiasme uit over de nieuwe faciliteiten: “De opening van deze padelbanen is een waardevolle aanvulling op ons sportaanbod. We willen onze leden en de inwoners van Gorinchem de kans bieden om kennis te maken met deze dynamische sport. Het past perfect binnen onze ambitie om een sportieve ontmoetingsplek te zijn voor de hele gemeenschap.”

Feestelijke opening en demonstratiepartij padel

Op zaterdag 12 oktober worden de banen om 15.00 officieel geopend door burgemeester Melissant. Aansluitend zal er een demonstratiepartij door professionele padelspelers worden gegeven. Het programma wordt afgesloten met een feestelijke Spaanse borrel.

Programma:

14.30 uur        Inloop
15.00 uur        Officiële opening door burgemeester Melissant
15.15 uur        Demonstratiepartij met padeltoppers
16.00 uur        Borrel met sangria en ‘Padella’
17.00 uur        Einde
Vanaf 14 oktober zijn de padelbanen voor zowel leden als niet-leden van Rapid geopend, waarbij het reserveringssysteem van de KNLTB zal worden gebruikt. Hiermee kan iedereen gemakkelijk en snel een padelbaan op Rapid boeken. Verder wordt gewerkt aan een aantrekkelijk programma van clinics, toernooien, vrije speelmomenten en lesmogelijkheden om de introductie van padel in Gorinchem te faciliteren.

foto: GHC Rapid - Noël van Oijen