Beleef de stadsgeschiedenis met verhalenverteller Hubertus

Gepubliceerd op 1 oktober 2024 om 08:31

Op zondag 3 november kan je samen met verhalenverteller Hubertus de geschiedenis van Gorinchem gaan beleven. Tijdens de StoryTrail Theaterwandeling vertelt hij je de mooiste verhalen uit de stadshistorie.   

Hou je maar vast! Hubertus neemt je eeuwen mee terug in de tijd. Wie je daar zeker tegen gaat komen, is Heer Jan de Sterke, die ooit de scepter zwaaide over Gorinchem. Zoals zijn naam al doet vermoeden, was hij een ware krachtpatser. Er doen heel wat sterke verhalen over hem de ronde. Verhalen die Hubertus je in geuren en kleuren zal vertellen.

Maar dat is lang niet alles, want je gaat nog veel meer helden en schurken uit de stadsgeschiedenis ontmoeten. Jacoba van Beieren bijvoorbeeld, de verliefde maar ook keiharde gravin die Gorinchem kwam veroveren. Veldmaarschalk Wirtz, die het opnam tegen de Zonnekoning. En Boer Krelis, die een list bedacht om zijn land te verdedigen tegen het water.     

De StoryTrail stadswandeling is een historische rondleiding en een verteltheatervoorstelling in één. Ga je mee? Verteller Hubertus zal je met open armen ontvangen.

De StoryTrail Theaterwandeling Gorinchem begint op zondag 3 november 2024 om 14:00 uur. Reserveren is noodzakelijk: www.StoryTrail.nl. Reserveer nu met kortingscode STORYTRAIL-7337KRT en betaal € 17,50 per persoon (kinderen: € 11,05).

Foto: StoryTrail.nl