Timmerdorp alweer voorbij

Gepubliceerd op 24 augustus 2024 om 16:48

Vrijdag markeerde de feestelijke afsluiting van het Timmerdorp. Net als de voorgaande dagen was het een groot feest, maar nu zelfs een dubbel feest! De winnaars van de mooiste hutten werden bekroond en de nieuwe wethouders en burgemeester voor het komende jaar werden aangekondigd. De middag werd feestelijk voortgezet op de Groenmarkt, waar de Zomerfeesten Groenmarkt een fantastisch programma hadden georganiseerd voor de kinderen van het Timmerdorp.

Terwijl de kinderen genoten van de voorstelling en ijsjes aten, werden de hutten bij Buiten de Waterpoort door bulldozers afgebroken en op een grote hoop gegooid. Traditioneel werd deze enorme berg hout om die avond aangestoken te worden, onder de deskundige begeleiding van de brandweer en jeugdbrandweer.

Het vuur was ongetwijfeld een schitterend schouwspel, maar het had ook iets treurigs om te zien hoe het werk van een hele week in vlammen opging. De timmerlieden keerden moe maar tevreden huiswaarts, waar hun bedden hen uitnodigend opwachtten. Ze zouden vast dromen over de afgelopen timmerweek en uitkijken naar het volgende Timmerdorp. 

Deze drone opname is gemaakt door John van Oord