Zomerfeest, nog even geduld

Gepubliceerd op 24 juli 2024 om 10:50

Bron: Website Zomerfeest

Sinds 1983 brengt het Zomerfeest mensen uit stad en regio samen, van klein tot groot. Een week lang in augustus. Het Zomerfeest is voor en door Gorcumers. Dankzij alle inzet van vrijwilligers en sponsoren kunnen we ieder jaar een spetterend evenement mogelijk maken. 

Van dinsdag 20 augustus tot en met zondag 25 augustus komt de Groenmarkt in Gorinchem weer tot leven met het jaarlijkse feest. Het belooft een week vol gezelligheid en vermaak te worden. De avonden zullen niet de enige bron van entertainment zijn; ook overdag zullen er activiteiten zijn die het feest compleet maken.

Donderdag 22 augustus

Donderdag is de start van het dagprogramma op de Groenmarkt. Vanaf 9.15 uur is er een Workout by Sanders PT.

Op zoek naar een energieboost? Sanders' personal training sessies zijn dan precies wat je nodig hebt! Deze dynamische workouts zorgen ervoor dat je je zowel fysiek als mentaal geweldig voelt. Met opzwepende muziek geniet je van een ideale combinatie van cardio, krachttraining en core-oefeningen. Na de sessie verlaat je ongetwijfeld de Groenmarkt met een gevoel van voldoening, bruisend van energie voor de rest van de avond!

Wees er snel bij! Aanmelden kan via sanders_pt@hotmail.com
Bij voldoende plek ben je ook welkom zonder aanmelding.

Niet vergeten mee te nemen:
- Goed humeur
- Yoga / sport matje
- Handdoek
- Bidon met water

's-Middags gaat het door met een City Waves Jongerenevent. Aanvang 13 uur.

Dan presenteert buurtsportcoach Sabine van der Wal en creatieve ondernemer Anuschka Bozo een spannend nieuw evenement, City Waves, speciaal ontworpen voor en door de jeugd. Op 22 augustus nemen twaalf jongeren tussen 13 en 23 jaar het voortouw om een dynamisch programma te verzorgen tijdens het Zomerfeest. Verwacht een dag vol entertainment, met diverse optredens, workshops, muziek en nog veel meer.

Vrijdag 23 augustus

Na de traditionele afsluiting van het Timmerdorp zijn vanaf 16.00 uur ook alle andere kinderen welkom op de Groenmarkt! Feest, dans en zing mee met optredens van DJ Patrick, LaRizz Dance Studio en als knallende afsluiter de Gebroeders Ko Kids Meezing Sjo! Op Buiten de Waterpoort gaat vanaf 18.30 uur gaat er op spectaculaire wijze de ‘fik erin’ met een vreugdevuur van hutten van het Timmerdorp.

Zaterdag 24 augustus

Naast het avondprogramma biedt de dag nu ook een scala aan activiteiten. Om 10 uur kunnen de kinderen vanaf Buiten de waterpoort meelopen met een optocht door de stad. Fien en Teun, samen met hun vriendjes Woezel & Pip, komen naar de stad! Na hun aankomst is er een feestelijke show op de Groenmarkt, gevolgd door een meet & greet waar iedereen van harte welkom is.

Vanaf 14 uur zorgen de zingende zusjes Lisa, Amy, en Shelley, beter bekend als OG3NE. Deze Nederlandse meiden hebben al een indrukwekkende carrière opgebouwd sinds hun deelname aan The Voice of Holland in 2014. De groep is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest populaire en succesvolle muzikale acts uit Nederland.

Van 15:00 tot 16:30 uur neemt jazz de hoofdrol in. Les Deux Jazz, een dj-duo dat gepassioneerd is door jazz, swing en vinyl, tovert elke locatie om tot een bruisende jazzclub met hun op maat gemaakte dj-booth. Je wordt teruggevoerd naar de bruisende jaren twintig, voelt de rook van Coltrane's saxofoon en voordat je het weet, dans je op de meest zeldzame discofunk. Denk niet na. LDJ past perfect, net als een driedelig tweedpak.

Om 22 uur vindt er Buiten de Waterpoort een knallend Zomerfeest met vuurwerk van, zoals de andere jaren, Brinkman!

Zondag 25 augustus

De Groenmarkt zal deze zondag dienen als het toneel voor een openluchtkerkdienst, de perfecte afsluiter van een feestelijke week. Georganiseerd door de kerken van de binnenstad, zal de dienst worden voorgegaan door ds. Henk Veldhuijzen uit Gorinchem, met muzikale begeleiding van de LEV-band.

Avondprogramma

Naast deze dagprogramma's is het Zomerfeest natuurlijk ook een groot feest tijdens de vijf avonden van 20 tot en met 24 augustus,. Het complete programma is te vinden op Programma - Zomerfeest Gorinchem.