Laatste gratis Vestingwandelingen

Gepubliceerd op 23 september 2024 om 12:51

Op zondag 29 september vindt de voorlaatste Vestingwandeling van dit jaar plaats. Dit is een unieke kans om het oostelijke deel van de bijzondere vestingwal van Gorinchem te ontdekken.

Een deskundige gids neemt je mee op een boeiende tocht door de rijke historie van de vesting. De hoogtepunten van deze wandeling omvatten een bezoek aan een VIS-kazemat en de schitterende panorama's over de rivier de Merwede.

Op zondag 6 oktober, de laatste vestingwandeling, ligt de nadruk op  langs de historische verdedigingswerken van de westelijke en noordelijke wal. Deze tocht biedt je een blik op de Kanselpoort, het verdwenen bastion, de stenen beer bij het Paardenwater, en de indrukwekkende kanonnen op Bastion 1. Een bezoek aan de VIS-kazemat maakt deze ervaring compleet uniek.

Ontdek de rijke geschiedenis van Gorinchem met onze gratis wandeltochten die starten om 14:00 uur bij het Gorcums Museum op de Grote Markt. De tochten duren circa 2,5 uur en worden geleid door deskundige gidsen van Werkgroep Vesting Gorinchem van de Historische Vereniging Oud-Gorcum. Vergeet niet om je aan te melden op onze website:

De wandelingen starten om 14:00 uur voor de ingang van het Gorcums Museum op de Grote Markt en duren ongeveer 2,5 uur. Ze worden begeleid door deskundige lokale gidsen van de Werkgroep Vesting Gorinchem, onderdeel van de Historische Vereniging Oud-Gorcum. Deelname is gratis, maar aanmelden is noodzakelijk en kan via de website: www.vestinggorinchem.nl/rondleidingen.

Mis deze kans niet om de rijke vestinggeschiedenis van Gorinchem te beleven en meer te leren over de indrukwekkende verdedigingswerken van deze historische stad!