Home

Gorinchem – 11-8-2017 – Tijdens het Zomerfestival op zaterdagmiddag 19 augustus van 1300/1700 uur op de Groenmarkt in het centrum van Gorinchem beschilderen we een LEVENSGROTE koe van 2,5 meter lang en 1,5 meter hoog. Alle kinderen zijn van harte welkom om mee te schilderen aan deze koe.

Deze koe moet er echt piekfijn uit gaan zien! En een Gorcums tintje krijgen! De koe krijgt daarna een mooie plek ergens in de stad.

We starten met de koe met zwarte viltstift van vlakken te voorzien. Elk vlak ongeveer 15 cm in het vierkant. Maar het worden geen vierkanten! De jonge schilders worden uitgedaagd om Gorcumse vormen te bedenken. Bijvoorbeeld de kerk, de molen, de vestingomtrek, het martelarenkoekje met 19 puntjes, een hart enzovoorts. Samen maken alle bedachte vormen een Mondriaanachtige inkleurplaat die daarna ingekleurd wordt met verf.

Doen jullie mee?
Bedenk of schets je van je voren thuis al wat vormen? Dan starten we om 1300 uur gelijk met vlakken tekenen zodat de schilders zo snel mogelijk kunnen starten.
Het is gratis, iedereen mag mee doen. Neem je vrienden en buurkinderen.

Tot zaterdag 19 augustus!

Please follow and like us:
onpost_follow