Zuid-Koreaanse delegatie op bezoek in Gorinchem

Video: GP-TV/GP-buro

Woensdag 4 september werd een Zuid-Koreaanse delegatie door burgemeester Reinie Melissant ontvangen in een zaal van het Gorcums Museum.

foto: GP-buro

De leiding van de delegatie had de burgemeester van Yang van Seogwipo. Aanwezig waren ook de wethouders en enkele raadsleden van Gorinchem. Beide partijen maakten kennis met elkaar en wisselden enkele geschenken uit.

foto: GP-buro
foto: GP-buro

Vandaag brengt men ook een bezoek aan een tweetal scholen in Gorinchem en morgen staat een bezoek aan Damen Shipyards op het programma.

Woensdagmiddag bezocht men twee scholen. Dit waren het Fortes Lyceum aan de Wijdschildlaan en Gymnasium Camphusianum aan de Vroedschapstraat.

Foto’s: Gemeente Gorinchem – bezoek aan Fortes Lyceum

Aan het einde van de middag was men weer in het Gorkums Museum. Hier ondertekenden burgemeester Melissant en burgemeester Yang van Seogwipo (Zuid-Korea) het Memo of Understanding. Volgend jaar gaan scholieren uit Gorinchem en Seogwipo bij elkaar internationale ervaringen opdoen.

foto: Gemeente Gorinchem

Donderdag 6 september werd Damen Shipyards bezocht aan Avelingen-West. Hier werden zij ontvangen door de heer Kommer Damen en zijn echtgenote. Voor dit bezoek was ook de ambassadeur van Zuid-Korea, Mr. Yum Young Lee.

Er werd een korte bespreking gehouden. Wat kunnen Damen en Zuid-Korea voor elkaar beteken? Damen verricht al diverse activiteiten in Zuid-Korea. Na de ramp met de veerboot Sewol in april 2014. Toen was de Sewol op weg van ­Incheon naar het eiland Jeju, een stuurfout kantelde en begon te zinken. 304 van de 476 passagiers kwamen om, onder wie 250 leerlingen van een middelbare school uit de stad Ansan. Damen levert schepen met de hoogst mogelijke veiligheid. Deze hebben hun nut al bewezen in Zuid-Korea. Zo zij er al meer voorbeelden.

foto: via Reinie Melissant

Hierna volgde een rondleiding over een gedeelte van het bedrijf. De vlag van Korea zorgde voor applaus. Vooral als hij door de harde wind even volledig zichtbaar was. (film bovenaan de website)

foto: Gemeente Gorinchem

Na de rondleiding werd er afscheid genomen. Het waren interessante en leerzame dagen geworden, waarmee men weer dichter bij elkaar zijn gekomen en dat mogelijkheden biedt voor de toekomst.