LEEUWARDEN/GORINCHEM – In de Friese hoofdstad Leeuwarden vielen de ambtenaren van gemeente Gorinchem opnieuw in de prijzen. De Dames eindigden op een nette 3e plaats. De heren startten als titelverdediger als een van de favorieten, maar moesten uiteindelijk genoegen nemen met een tweede plaats.

Door personele problemen ging Gorinchem moeizaam van start en ook op dag 2 liep het niet echt lekker. In de zeven poulewedstrijden werd niet verloren. In de halve finale ontsnapte de Gorcumers, want gemeente Stadskanaal werd uiteindelijk met penalty’s verslagen. 

De finale tegen de collega’s uit Zoetermeer eindigde in een doelpuntloos gelijkspel en opnieuw moest de beslissing vanaf elfmeter komen. Zoetermeer was met 5-4 de gelukkigste en mag zich voor een jaar Nederlands kampioen noemen. 

Met een aantal bekende regiovoetballers zoals Quincy Bartens (GJS, straks Sliedrecht), Swen Weusthof (Woudrichem), Bjorn in ’t Veld (Unitas zaterdag), Corné van Rosmalen en Sjoerd Boons (beiden Altena zijn de mannen van hoofdcoach Theo Sprong tevreden. Vier keer deelgenomen, vier finales en twee keer de titel.

De Dames, met onder andere oud-SteDoCo speelster Natasja de Keijzer als sterkhoudster, misten op één doelpunt na de finale. In de troostfinale werd wel gewonnen, gemeente Kampen werd verslagen en de derde plek was een feit.

Volgend jaar nieuwe kansen voor FC Stadshuisplein als op 19 en 20 juni gemeente Capelle aan den IJssel gastheer is.