Vandaag

Laat Dat Nou Maar Aan Mij Over

Zienden zijn volgens Vincent Bijlo betreurenswaardige wezens. In zijn jubileumshow Laat Dat Nou Maar Aan Mij Over wil de blinde cabaretier de meelijwekkende zienden een hart onder de riem steken en een handje helpen

Lees meer »

Feestelijke dag voor IFFG fans in Turnhout

Zaterdag 20 april vertrok een bus vol fans van het Internationaal Film Festival Gorinchem (IFFG) ,vanaf Woonboulevard Spijksepoort in Gorinchem naar Turnhout (België), voor een bezoek aan de zuiderburen van het MOOOV filmfestival.

Lees meer »
20 april 2024

Terugkeer Ravelijn voor Vesting Gorinchem

De vesting van Gorinchem wordt weer iets completer met de terugkeer van het ravelijn aan de Merwede. Dit is aangekondigd door Waterschap Rivierenland in verband met de aanleg van het Ravelijn bij de Dalemsedijk. Als onderdeel van de dijkversterking tussen Gorinchem en Waardenburg wordt het erfgoed van de Nieuwe Hollandse Waterlinie op verschillende plaatsen beter zichtbaar gemaakt.

Lees meer »

CDA: geef voorrang aan PAS-melders

Het CDA Zuid-Holland is ontstemd over het bericht dat de Schiphol Group onlangs twee Zuid-Hollandse boeren heeft opgekocht om stikstofruimte te verkrijgen voor Rotterdam The Hague Airport. Volgens het CDA wordt het door een dergelijke handelwijze steeds lastiger om stikstofruimte vrij te maken voor zogenaamde PAS-melders. Gesteund door BBB, CU en SGP heeft CDA woordvoerder Tea Both-Verhoeven in schriftelijke vragen het college van GS opgeroepen vaart te maken met het legaliseren van de PAS-melders.

Lees meer »

BISonder speelt Lear!

De Gorcumse Theatergroep BISonder zorgt al 30 jaar voor theater op locatie in en rond Gorinchem. Vanaf eind mei kun u gaan genieten van de voorstelling Lear!, naar King Lear van Shakespeare.  Met acht BIS-spelers op het toneel, een krachtige en poëtische taal en veel speelplezier, halen we deze tijdloze klassieker naar onze tijd.

Lees meer »

Verwenmiddag voor Vrouwen

Wijkcentrum de Rozenobel, de Welzijnscoaches en diverse andere lokale partners slaan de handen ineen voor een Verwenmiddag voor Vrouwen op donderdagmiddag 25 april 2024. Deze gratis verwenmiddag is bedoeld voor vrouwen die dit goed kunnen gebruiken!

Lees meer »
19 april 2024

Auto te water na uitwijkmanoeuvre in Giessenburg

Een man is vrijdagochtend 19 april 2024 met zijn auto te water geraakt. Dit gebeurde langs de Hoefweg West in Giessenburg. De man week naar eigen zeggen uit voor een overstekende eend, raakte de macht over het stuur kwijt en belandde uiteindelijk in een sloot.

Lees meer »

Voorjaarsconcert muziekvereniging Kunst na Arbeid

Arkel - Op vrijdagavond 19 april staat muziekvereniging Kunst na Arbeid klaar om je te betoveren met hun voorjaarsconcert. Dit jaar belooft een avond vol prachtige muziek en onvergetelijke melodieën, verzorgd door zowel het opleidingsorkest als het harmonieorkest.

Lees meer »
18 april 2024

Spetterend Einde van het Seizoen met Freetime Old Dixie Jassband

De muziekscene in Gorinchem staat op het punt om opnieuw te worden opgeschud door de terugkeer van een ware publieksfavoriet: Freetime Old Dixie Jassband Deze onmiskenbare groep, geassocieerd met hun kenmerkende blauwe blokjes, heeft de reputatie van een graag geziene gast in onze stad, en hun aanstaande optreden belooft een niet te missen evenement te worden.

Lees meer »