foto: gemeente Molenlanden

In opdracht van de gemeente, zet Het Nieuwe Wonen zich in om u bewust te maken van de mogelijkheden om u huis energiezuiniger en comfortabeler maken. Wilt u een lagere energierekening, maar u weet nog niet goed wat de mogelijkheden zijn en hoe u kunt beginnen? Dan is een gesprek met een wooncoach interessant voor u!

De vrijwilligers van Het Nieuwe Wonen adviseren woningeigenaren gratis en onafhankelijk over de mogelijkheden van energiebesparing en duurzame energieopwekking in hun woning. 

De wooncoach is onafhankelijk, weegt alle mogelijke energiebesparende maatregelen tegen elkaar af, houdt rekening met al uw wensen en wijst u desgewenst de weg naar goede uitvoerders en/of een professionele adviseur en geeft u advies over subsidies en financieringsmogelijkheden. 

Meldt u aan via info@hetnieuwewonen.org, tel: 0345-254030 of www.hetnieuwewonen.org en wij regelen voor u een afspraak met een wooncoach bij u thuis.

Warmtescan bij u thuis

Veel woningen zijn nog niet optimaal geïsoleerd. Dat is een gemiste kans, want de woning verliest dan niet alleen warmte, maar het kost ook onnodig veel geld. 

Met een warmtescan kunt u eenvoudig zien waar de warmte uit huis weglekt en waar u het beste kunt isoleren. Bijvoorbeeld met dubbel glas, vloer- of dakisolatie of met eenvoudige maatregelen zoals radiatorfolie of tochtstrips. 

Heeft u vragen over warmteverlies of koude op plaatsen waar dat niet hoort? Wilt u meer weten? Een warmtescan met een infraroodcamera geeft u de de informatie waar u mee verder kan. 

U vraagt deze warmtescan aan bij het Het Nieuwe Wonen. Het kost € 30,– en wordt gedaan voor een van de vrijwillige wooncoaches van Het Nieuwe Wonen. Contact: info@hetnieuwewonen.org; tel: 0345-254030 of via www.hetnieuwewonen.org