Wildgroei gras

Even wat boodschappen doen bij Karwei aan de Nieuwe Wolpherensedijk. Niet zover van huis en het is mooi weer. Mooi ritje met de klein formaat scootmobiel.

Dat hebben we dus geweten.Het gaat prima tot aan de Nieuwe Wolphersedijk. Tot hier toe rijden we op het trottoir. Hier is verder helemaal geen trottoir, allen een fietspad waar alles veel sneller rijdt als de scootmobiel. Niet echt veilig dus.

Gelukkig ligt er links op het dijkje, langs de vluchthaven, een voetpad. Mooi, we gaan verder. Het pad ziet er goed uit, dus rijden maar.

Dat wordt helaas een teleurstelling. Het Hoogheemraadschap, beheerder van dit pad en het moet onderhouden, is hier waarschijnlijk sinds de winter nog niet geweest. Het gras aan weerszijden van het pad is zeker een meter hoog. Resultaat, het pad veranderd al snel in een wildernis.

We rijden klem, maar omdraaien gaat hier niet. We moeten door met een vervelend resultaat. We halen het einde, maar hebben inmiddels een dierentuin aan vliegjes, spinnetjes en andere spul op onze kleding. Brandnetels en distel zorgden dat de armen rood kleurden.

Thuis gekomen heeft de scootmobiel een grote beurt nodig want ook deze zit helemaal vol los gras en insecten.

Bedankt Hoogheemraadschap.