Ben jij tussen de 14 en 17 jaar en woon je in het rivierengebied? Wil je de waterwereld ontdekken en ben je enthousiast, sociaal, leergierig en kun je wel een uitdaging gebruiken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

jeugdbestuurder.jpg
foto: WSRL

Onze huidige jeugdbestuurder Rogier Visser gaat na ruim 2 jaar het Jeugdwaterschap verlaten. Daarom zijn wij op zoek naar een nieuwe jeugdbestuurder.

Als jeugdbestuurder ben je ambassadeur van Waterschap Rivierenland. Je wordt betrokken bij de activiteiten die we organiseren voor jongeren en je geeft advies over het bereiken en betrekken van jongeren bij de werkzaamheden van ons waterschap. Je kunt bijvoorbeeld het werk van het waterschap uitleggen op je eigen school of andere scholen. Ook vertegenwoordig je waterschap Rivierenland bij open dagen, openingen en andere evenementen.

Nationaal Jeugdwaterschap

Als jeugdbestuurder maak je deel uit van het Nationaal Jeugdwaterschap. In het Nationaal Jeugdwaterschap zitten 19 jeugdbestuurders tussen de 14 en 17 die ieder een waterschap in Nederland vertegenwoordigen. Als jeugdbestuurder van Waterschap Rivierenland neem je deel aan ongeveer 8 bijeenkomsten (doordeweeks of op zaterdag) per jaar van Nationaal Jeugdwaterschap. Tijdens deze dagen gaan jullie met elkaar op stap om het waterschap te promoten, je (water-)kennis te vergroten en ervaringen met andere jeugdwaterschappers te delen. Daarnaast zou het zo maar kunnen zijn dat je in gesprek gaat met Tweede Kamerleden, zandzakken legt, het Binnenhof bezoekt of projecten van het waterschap gaat bekijken.  Wil je weten wat je zoal kunt verwachten? Lees dan het blog van onze jeugdbestuurder Rogier waarin hij vertelt over zijn ervaringen als jeugdbestuurder.

Voor je activiteiten als jeugdbestuurder krijg je een jaarlijkse vergoeding én doe je enorm veel ervaring op!

Wie zoeken we?

We zoeken iemand die enthousiast, sociaal, leergierig is en met een gezonde portie lef. Het kan namelijk zomaar zijn dat je een interview moet geven voor de landelijke of regionale pers. Je krijgt een eigen twitteraccount van het waterschap en een eigen blog op onze website. We denken aan leerlingen uit klas 3 vmbo, 3 havo of 3/4 vwo.

Enthousiast geworden? Solliciteer!

Stuur een bericht naar a.van.hoek@wsrl.nl en vertel ons:

  • wie je bent (naam, leeftijd en in welke klas/school je zit)
  • en waarom jij graag jeugdbestuurder voor Waterschap Rivierenland wilt worden

Meer lezen over het jeugdwaterschap? Kijk dan op onze jongerenpagina www.wsrl.nl/jongeren