Wethouder veegt Hinkelpad schoon

De afgelopen maanden zijn er diverse partijen veel bouwwerkzaamheden gepleegd aan het Natuurcentrum op het “Leukste eiland van Gorinchem”.

Tijd voor een feestelijke bijeenkomst om de betrokken partners te bedanken voor hun bijdrage en inzet. Woensdag 27 maart werd deze bijeenkomst georganiseerd.

Aanwezig hierbij was wethouder Eelke Kraaijeveld. De betrokken bedrijven waren uitgenodigd bij dit feestelijke moment aanwezig te zijn. Zij werden door Wethouder Kraaijeveld bedankt voor hun inzet. Wethouder Kraaijeveld haalt aan dat het centrum gedragen wordt door de samenleving en voor de samenleving. In zijn speech verwoordde hij dat hij het Natuurcentrum ziet als een ladder die mensen de mogelijkheid biedt weer meer te doen in de maatschappij. Een goed draaiend en onderhouden Natuurcentrum draagt daaraan bij. Zoals Wethouder Kraaijeveld terecht benoemde is hieraan een enorme bijdrage geleverd door sponsoren.

Bestuursvoorzitter Arnie Faro gaf dat hij gloednieuw is in deze functie en dat het Natuurcentrum ook wel weer gloednieuw lijkt. Op deze manier kan het Natuurcentrum volop verder met het invullen van haar sociale functie in de wijk maar ook in de rest van Gorinchem.

Bij deze bijeenkomst hoorde ook een officiële handeling en die eveneens verricht werd uitgevoerd door wethouder Eelke Kraaijeveld. Het Natuurcentrum had tegels laten maken waarop de namen of logo’s zijn vermeld van de samenwerkingspartners en sponsoren.

Bij de ingang (zijde Gasthuis) heeft men met deze tegels het Hinkelpad verlengd. De kinderen (ook hun ouders als ze dat willen) kunnen daar nu hinkelend naar binnen en zij kunnen dan gelijk zien wie er allemaal hebben meegewerkt aan het nu nog mooiere “Leukste Eiland van Gorinchem”.

De hoofdsponsor in dit project:
Sichting FOWW

Grootste sponsors tijdens de werkzaamheden:
Dakwerkzaamheden: Roofprotection uit Arkel
Elektra installatie: Zillig Elektra uit Gorinchem
Bouwmensen: Schilderwerk
Houtrot: Decapaint uit Gorinchem
Projectmanagement: Stefan de Jong van De Jong Vastgoed Advies

Meerjarenonderhoudsplan (MJOP)
Dit is gemaakt door Stefan de Jong. Hij was “de spin in het web” die ook de werkzaamheden heeft uitgezet en gecoördineerd,

Overige uitvoerende partijen:
Installatie: Merwestreek uit Gorinchem
Steigerwerk: van der Dussen uit Nieuwland