Werken op hoog niveau

Omdat voor bepaalde datum alle daken, waar asbest in verwerkt, moeten worden vervangen, moest ook een groot deel van het daken van het appartementencomplex De Lindeborg van woningcorporatie Poort6 worden vervangen.

Weken heeft het gebouw daarom in de steigers gestaan om dit werk uit te voeren. Het gebouw staat er weer keurig bij en kan voorlopig weer een tijdje mee.

Op maandag 9 september moest nog van een woning het dak onder handen genomen. Daar moest een hoogwerker aan te pas komen. Een omwonende maakte bezwaar tegen de bouw van de steiger en wilde niet meewerken.

De oplossing was het werken met een hoogwerker van Peinemann, een hoogwerker die bijna 40 meter hoog kan komen. Hiermee was men in staat om de steiger onderdelen, die bovenaan bevestigd moesten worden, over het dak van de Lindeborg heen te takelen.

De hoogwerker op het binnen terrein van de Lindeborg was in staat om de materialen over het dak naar de Haarstraat te hijsen. een moeilijke. maar kostbare taak door een bezwaarmaker.