Welkomstdag nieuwe inwoners

foto: Gemeente Gorinchem

Zaterdagmiddag ontving burgemeester Reinie Melissant de nieuwe inwoners van Gorinchem. Er was voor hen een ander programma uitgedacht als vorige jaren. Nu eens niet ontvangst Buiten de Waterpoort met een vaartocht met Riveer.

Dit jaar werden de nieuwkomers uitgenodigd op het stadhuis. Zo’n 200 nieuwkomers hadden zich daar voor opgegeven. De centrale hal van het stadhuis was hierdoor flink bezet.

Men werd ontvangen met een bakje koffie/thee met iets erbij. Daarbij kon men de tijd benutten om wat stands langs te lopen met voorlichting.

Vervolgens nam de burgemeester het woord en heette iedereen welkom in het stadhuis. Hierbij legde zij ook het programma van de dag uit. De aanwezigen zouden in groepen verdeeld worden en elke groep ging dan met begeleiding van de gemeente Gorinchem op pad. Daarbij zouden zij diverse culturele gebouwen bezocht worden, zoals bijvoorbeeld het Hamelmuseum, ’t Pand en Peeriscoop. Het regionaal Archief in het stadhuis hoorde hier natuurlijk ook bij. Om een hongerklop bij de gasten te voorkomen was er onderweg voldoende ruimte voor eten en drinken. Tevens was er de mogelijkheid om Gorinchem vanaf het water te bekijken vanaf een veerpont van Riveer.

Na dit welkomstwoord van de burgemeester kreeg Georgios Lazakis het woord. Hij las een gedicht voor en maakte direct van de gelegenheid gebruik om met trots te vertellen dat zijn vriend een bijzondere prijs met dansen had gekregen, de “Zwaan”. Hier meer informatie over dit feit.

Hierna gingen de nieuwkomers in groepen de stad in om kennis te maken met hun nieuwe woonplaats “Vestingstad Gorinchem”.