De verkoop en modeshow van Soroptimistclub Merwekring is dit jaar op maandagavond 25 maart 2019. De club organiseert voor de 29e keer dit jaarlijkse evenement. De opbrengst is voor goede doelen. Deze avond wordt gehouden in theater De Vijf Zinnen in Gorinchem.

Ook dit jaar is er weer volop merkkleding te koop, van opvallend goede kwaliteit. Daarbij zijn ook bij de kleding passende accessoires, tassen en schoenen te scoren. In de op de verkoop toegespitste modeshow worden veel van de meest bijzondere stukken getoond.Toegangskaarten ad € 8,– per stuk zijn op de avond zelf verkrijgbaar bij de entree van De Vijf Zinnen, Haarstraat 64 in Gorinchem en vooraf bij de leden van Soroptimistclub Merwekring. De modeshow start om 20.00 uur en de voorverkoop begint al om 19.00 uur. Elke bezoeker ontvangt ook een goodiebag van ICI Paris. Er worden ook weer loten verkocht voor de loterij waarbij mooie prijzen te winnen zijn. De prijzen zijn gesponsord door diverse bedrijven en clubleden. Let er wel op dat u uw aankopen alleen contant kunt afrekenen.


De opbrengst van de verkoop is bestemd voor een regionaal en voor een internationaal doel. Het regionale doel is Stichting het Babyhuis in Dordrecht. Dit biedt in de brede regio opvang aan baby’s en hun moeders die tijdelijk extra ondersteuning en begeleiding nodig hebben. Het internationale doel is Stichting Mukomeze in Oost-Afrika. Deze stichting probeert de levensomstandigheden te verbeteren van vrouwen en meisjes die diverse vormen van seksueel geweld hebben overleefd tijdens de genocide van 1994 in Rwanda. Vertegenwoordigers van Mukomeze zijn aanwezig en verkopen eerlijk verbouwde koffie. Deze verbouw is een van de gesponsorde projecten van deze stichting.

Alle niet verkochte kleding gaat weer naar andere goed doelen: de Stichting Dress for Success en de organisatie Samen Eén te Gorinchem. De eerste is een vrijwilligersorganisatie die werkzoekenden aan kleding helpt, die past bij de functie waarop ze solliciteren en de tweede is een initiatief voor en door burgers, waarbij mensen worden geholpen door te delen, samen te werken en met elkaar te verbinden.

Soroptimistclub Merwekring is een serviceclub van vakvrouwen. De club zet zich in voor positieverbetering van vrouwen en kinderen wereldwijd. Zij maakt deel uit van de Unie van Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curaçao en heeft ruim 3.400 leden verdeeld over 101 clubs. De leden van Soroptimistclub Merwekring komen uit o.a. uit Lingewaal, Gorinchem en Hardinxveld-Giessendam. Wereldwijd zijn er 90.000 vrouwen in 124 landen Soroptimist. Voor meer informatie mailt u naar: smitsj30@gmail.com