A. van Hofwegen

Met ingang van volgend schooljaar gaat CBS De Tamboerijn werken met een vijfgelijkedagenrooster. Dit betekent het einde van de zogenaamde ‘overblijf’ op school, begeleid door vrijwilligers van de Tussenschoolse Opvang. 

Op maandag werd het afscheidsfeestje gevierd, waarbij alle kinderen werden getrakteerd door de TSO-leiding op een frietje mèt en een ijsje.

Maar de grootste verrassing was diezelfde morgen in alle vroegte op het schoolplein gerealiseerd: twee splinternieuwe speeltoestellen! De kinderen namen ze enthousiast in gebruikt nadat alle leidsters, en meester Robin, met leuke zelfgemaakte attenties en een daverend applaus uitbundig waren bedankt voor hun jarenlange inzet als vrijwillige overblijfhulp.

De Tamboerijn maakt een bewuste keuze voor het vijfgelijkedagenrooster, waarbij alle kinderen op school eten en de lesdagen gemiddeld korter worden. Er gaat minder efficiënte lestijd verloren en het zorgt voor een duidelijk structuur. Dit geeft rust voor zowel ouders, kinderen als leerkrachten. Bovendien is er na schooltijd op alle dagen meer tijd over voor clubjes, sport of andere activiteiten.