In de bekerfinale zaten Jaco Vonk en Henk Boot opnieuw tegenover elkaar. Jaco koos een rustige opzet en Henk vond het moeilijk uit de verschillende mogelijkheden de beste te kiezen. Met een onhandige torenmanoevre van Henk kon Jaco een klein plusje bewerkstelligen. En zeker zo opvallend, Henk had in deze fase veel meer tijd nodig dan Jaco! Langzaam maar duidelijk werd Henk in de verdediging gedrongen. Henk probeerde nog wel met een pionbreekzet spel te krijgen, maar het was allemaal niet voldoende om de zeer krachtige aanval van Jaco te weerstaan. Ook in de analyse na afloop was duidelijk dat Jaco een heel goede partij had afgeleverd en opnieuw de terechte bekerwinnaar is geworden.

In de interne competitie bestreed Bram Capelle Eddy Korevaar. In het middenspel ontstond er een interessante verwikkeling in het centrum waarbij de kansen leken te keren in het voordeel van Bram. Een remise hing in de lucht maar toen Bram remise aanbood op zet 24 bleek zijn laatste damezet een stuk te kosten waarna het volle punt toch snel naar Eddy toe ging. Hans Karelse nam het op tegen André van Wingerden. Ook hier verliep de partij in eerste instantie vrij rustig. Wel leek de stelling makkelijker speelbaar voor Hans, maar Hans raakte één van zijn f-pionnen kwijt en André was lange tijd in het voordeel. Maat toen André een penning wilde uitbuiten, werd hij verrast door een sterke paardzet van Hans. Dat betekende materiaal- en partijverlies. Louis Rutgers bestreed Arjan Uittenbogaard met uiterst agressief spel. Al voor Arjan (kort) gerokeerd had stormde Louis met zijn pionnen naar voren en brak op de koningsvleugel de stelling open. Het leek een kwestie van tijd voor hij de in het centrum verkerende zwarte koning tot overgave zou dwingen, na verloop van tijd vervlakte de stelling en ontstond er een eindspel waarin Arjan duidelijk beter stond. Echter aan het eind van de avond verloor hij pardoes een stuk en daarmee de partij. Mark Couwenberg nam het op tegen Henry Houweling. Henry bleek steeds sterke zetten te bedenken en kwam hij langzaam beter te staan. In het toreneindspel was dat inmiddels zo duidelijk, dat hij overtuigend won.

Afgelopen zaterdag trad het KNSB-team aan in Den Haag voor de laatste wedstrijd van het seizoen. De invallers voor Jaco Vonk en Roelof Stienstra, Louis Rutgers en Wim Rietveld speelden remise, terwijl de rest van het team, soms geholpen door Vrouwe Fortuna enorm uit zijn slof schoot: zes overwinningen waren er voor Henk Boot, Eddy Korevaar, Tim Schakel, Tony Else, Jeroen Brandsma en Hans Karelse. Met deze ongekende 7-1 overwinning, de vierde op rij, bereikte het team de fraaie 2e plaats in klasse 4H van de nationale competitie.