Vannacht zagen surveillerende agenten een voertuig staan op de parkeerplaats aan de Avelingen te Gorinchem. Het voertuig was niet afgesloten en er lagen nog allerlei spullen in, waardoor de agenten het gevoel kregen dat er iets niet klopte. 

Direct werd aan cameratoezicht gevraagd of dat ze wat verdachts zagen bij het vlakbij gelegen industrieterrein. Er bleek een persoon op het terrein van een autodealer te lopen. De politie is direct daar naar toe gegaan. Aan de achterzijde werden diverse velgen met banden aangetroffen en zagen een persoon bij het hek.

De achtervolging werd rennend ingezet, want de verdachte ging er van door. Een konijnenhol gooide echter roet in het eten. De collega kwam met zijn voet hierin en kwam hard ten val en liep lichte verwondingen op. 

De verdachte kwam hierdoor uit het zicht van de agent. Met meerdere eenheden werd de omgeving afgezet en werd met behulp van een politiehond en de politiehelikopter gezocht naar de verdachte. 
Deze werd helaas niet meer aangetroffen. 

De velgen zijn direct terug gegaan naar het autobedrijf, waardoor de schade gelukkig beperkt is gebleven voor het bedrijf. 
Door de politie wordt een onderzoek ingesteld naar de verdachte en zullen hiervoor onder andere de camerabeelden bekeken worden. 

Heeft u mogelijk meer informatie over deze diefstal? 
Heeft u mogelijk gezien wie er vannacht reed in een witte bestelauto die het voertuig parkeerde op de carpool bij de Avelingen? 
Bel dan met 0900-8844.

Anoniem melden mag ook! 
Bel dan met M: 0800-7000.