Het is de Roodbroeken dit seizoen niet gegund om zichzelf van de laatste positie op de ranglijst weg te knokken. Uiteraard moet er dan eerst geworden worden van de tegenstander, maar niet de 1e keer dit seizoen spelen andere variabelen hierbij ook een rol, zoals het hebben van een goede scheidsrechter. De hoofdrol afgelopen zaterdag was voor de leidsman die afgelopen zaterdag zijn eigen record wist te verbeteren door de Roodbroeken maar liefst 3x Rood te geven en het Unitas Zaterdag wel heel moeilijk maakte om resultaat mee terug naar Gorinchem te nemen. Unitas moest na 74 minuten (al na 22 minuten onterecht met 10 man) met 9 man het hoofd buigen en de hard bevochten 0-1 voorsprong opgeven, nadat Sam Versluis keihard de 1-1 binnen schoot. Het drama was compleet voor de Roodbroeken, nadat 4 minuten later ook de 2-1 binnen viel en Unitas weer met lege handen stond. De Roodbroeken moeten uiteraard ook naar zichzelf kijken, want in de 59e minuut had men zelf de kans om de wedstrijd zelf in het slot te gooien door een grote kans op de 0-2 niet te maken en zo zag Unitas om 16.45 uur VVAC en Meerkerk het gat met hen vergroten door wel punten te pakken. 

Vroege voorsprong
Het was de thuisploeg dat in de 2e en 4e minuut 2 levensgrote kansen kreeg op een vroege voorsprong. Deze viel echter aan de andere kant, nadat Denzel Libretto goed druk wist te zetten op de verdediging van Ameide en Fadelme Elonga er als de kippen bij was, toen een foute terugspeelbal te kort was. Hij kon de 0-1 knap binnen schuiven en Unitas leek even op rozen te zitten. Ameide bleef de aanval zoeken, maar Unitas leek goed stand te houden. In de 22e minuut pakte de leidsman echter de hoofdrol en gaf voor een onnozele sliding zijn eerste rode kaart van vandaag aan de Roodbroeken tot grote verbazing van iedereen. Unitas moest uit een ander vaatje gaan tappen en zeer compact gaan spelen. Ameide zocht steeds vaker de aanval en werd een paar keer gevaarlijk, maar keeper Robin Linders wist zijn doel schoon te houden.In de 31e minuut kwam Unitas er gevaarlijk uit door een actie van Denzel Libretto, maar zijn inzet was te slap om echt gevaarlijk te worden en kon gepakt worden door de keeper. In de 35e minuut kwam Unitas goed weg nadat een schot via een verdediger net naast ging. Unitas kwam er af en toe gevaarlijk uit en in de 40e minuut was er een prima opgezette aanval door Nabil Adahchour, maar werd er buitenspel geconstateerd en zo ging Unitas met een 0-1 voorsprong rusten.

Hectische 2e helft
Ameide mocht 5 minuten na rust de eerste doelpoging wagen, maar de bal ging over. Unitas bleef onder druk staan, maar in de 59e minuut was er een geweldige pass van Nabil Adahchour die IJsbrand van Eldik goed diep zag lopen en zo 1 op 1 tegen de keeper kwam. Helaas speelde hij de bal net iets te ver voor zich uit en zo kon de keeper de bal van zijn voet pakken in plaats van uit het net. 3 minuten later was het Ameide weer dat de bal net naast kopte. Unitas stond onder druk, maar hield prima stand. In de 63e minuut keerde het tij voor Unitas nadat Tim Mehl te laat was op de middellijn, ongelukkig een speler van Ameide hierin meenam en de 2e rode kaart van vandaag zag verschijnen. Ameide ging tegen 9 man nog meer drukken en in de 71e minuut schoten ze net naast. Unitas vocht dapper, maar met 2 man minder werd de druk enorm. In de 74e minuut viel het doek dan toch en schoot Ameide hard de 1-1 binnen. Het werd voor de Roodbroeken nog erger, nadat 4 minuten later ook de 2-1 binnen geschoten werd na slordig balverlies voorin. De scheidsrechter mocht ook zijn 3e rode kaart van vandaag in de 90e minuut geven aan Martin Bos, die er verbaal helemaal klaar mee was. Het was een diepzwarte dag voor de Roodbroeken in de aanloop naar de derby volgende week tegen SVW.