Na de fikse nederlaag van de vorige week was het aan Unitas om zich weer op te richten en de vorm terug te vinden van de 6 gewonnen wedstrijden vóór Halsteren.

De gasten uit Alphen ad Rijn hebben een dusdanige positie op de ranglijst dat ze niet meer naar boven en niet maar beneden hoeven te kijken. Dat geeft een stuk minder druk en zij konden dus vrijuit voetballen. Unitas moest eigenlijk winnen om zo hoog mogelijk te eindigen, hetgeen weer gunstig kan zijn voor de komende nacompetitie.

De twee teams deden in kwaliteit niet echt veel voor elkaar onder. Allebei verzorgd voetballend, maar aanvankelijk ook allebei nauwelijks gevaarlijk. In de eerste helft zagen we een schot van Akin Arslan door de keeper worden gestopt en een schot uit een terug gekopte corner van AB dat over ging .

Unitas liet hun twee vleugelaanvallers van positie wisselen na een half uur en dat bleek een succes, want in de 37e minuut verstuurde rechterspits Daniël Alexander een bal weg richting Armand Selmani, die de bal goed aannam en fraai via de binnenkant van de paal de 1-0 binnenschoot.

Dit was tevens de ruststand.

Na de rust was het al snel raak voor AB. Een vrije trap werd in de 49e minuut op hun rechterkant gespeeld waar de bal meteen weer voor het doel werd gevolleyd. Spits Patrick Kropp tikte de bal van dichtbij binnen en het was 1-1.

In het verdere verloop van de tweede helft konden er aan beide zijden een paar behoorlijke mogelijkheden worden genoteerd, maar een gelijkspel was vandaag echt de verhouding , want een overwinning was voor allebei te veel van het goede zijn geweest.

De volgende week heeft Unitas rust en 26 mei wordt de laatste competitiewedstrijd thuis tegen IFC gespeeld waarna het nacompetitiespektakel kan beginnen.