Nederlands oefenen was nog nooit zo leuk

Van 9-15 september is de Week van de Alfabetisering. Dan is er landelijk extra aandacht voor (beter) Nederlands leren spreken, lezen en schrijven. Bibliotheek Gorinchem organiseert die week twee keer een Taalbingo tijdens het taalcafé. Nederlands oefenen wordt zo extra leuk. Op maandag en woensdag is iedereen die de Nederlandse taal wil oefenen welkom om mee te doen. Aanmelden hoeft niet en het kost niets. De Taalbingo start om 11.00 uur, kom langs en doe gezellig mee!

Samen oefenen

In Bibliotheek Gorinchem is elke maandag van 10.15 – 12.00 uur het Taalcafé. En op woensdag van 10.00 – 12.00 uur.
“De Nederlandse taal oefenen bij de Bibliotheek is een welkome aanvulling op de lessen Nederlands die mensen al volgen, want een paar uurtjes les per week is niet genoeg om de taal echt onder de knie te krijgen”, aldus Sandra van Maurik van de Bibliotheek AanZet. 

Taalpunt

Elke woensdag is van 10.00 – 12.00 uur ook het Taalpunt in Bibliotheek Gorinchem. Wie meer wil weten over (beter) leren Nederlands spreken, lezen en schrijven kan daar terecht voor persoonlijk advies. Ook als je iemand anders kent die dit moeilijk vindt, kun je terecht bij het Taalpunt. Vrijwilligers kijken samen met je naar de mogelijkheden om de Nederlandse taal te leren. Het Taalpunt is er voor iedereen, aanmelden hoeft niet en het kost niets.

Taalcoach worden

De vrijwilligers zijn onmisbaar,” zegt Sandra. “Zij helpen wekelijks mensen met het oefenen van de Nederlandse taal of geven informatie over het aanbod in het Taalpunt. We zien dat vrijwilligers er veel plezier aan beleven. Mensen bouwen vaak een bijzondere band met elkaar op.” Alle vrijwilligers krijgen een training als ze beginnen. En regelmatig praten we hen bij over ontwikkelingen en nieuw lesmateriaal. Er zijn altijd nieuwe vrijwilligers nodig. Dus wie het leuk lijkt én tijd heeft, kan zich aanmelden via taalpuntgorinchem@debibliotheekaanzet.nl

Week van de Alfabetisering

Zo’n 2,5 miljoen mensen in Nederland hebben moeite met lezen, schrijven en rekenen. En dat zijn niet alleen mensen die nieuw in Nederland zijn. Ook mensen die hier geboren en getogen zijn, kunnen veel moeite hebben met lezen en schrijven. De Bibliotheek AanZet zet zich samen met andere organisaties en vele taalvrijwilligers het hele jaar in om zoveel mogelijk mensen te ondersteunen bij het (beter) leren lezen, schrijven en spreken. Want wie de taal beheerst, kan zich beter redden in het dagelijks leven. Tijdens de Week van de Alfabetisering, van 9 t/m 15 september, is er landelijk aandacht voor (beter) leren lezen en schrijven.

Ook bij de Bibliotheek AanZet zijn er extra activiteiten.
Kijk op www.debibliotheekaanzet.nl voor meer informatie en tijden.