Verslag & foto’s: Ronald Tukker

SVW ‘vergat’ vanmiddag te scoren in Hardinxveld en kreeg een zondagsschot om de oren. Waar SVW de zege verdiende en het op een gelijkspel leek uit te draaien, pakte de thuisclub dus alsnog de volle drie punten. Tegen de verhouding in, maar daar maalde natuurlijk niemand om aan de Sluisweg.

In de eerste helft was er niet veel te beleven. Op het moeilijk bespeelbare veld hielden beide teams elkaar aardig in evenwicht, al ontwikkelde SVW meer drang naar voren dan de thuisclub. In de 8e minuut was Musab Adirahman dicht bij de openingstreffer, maar zag hij zijn inzet geblokt worden. Na ruim een half uur pas weer enige opwinding voor het doel, toen een Gorcumse kopbal net over het doel suisde. SVW-doelman Angelo Perini had niet veel te doen aan de overkant van het veld, zodat 0-0 een logische ruststand was.

In de tweede helft ging SVW al snel op zoek naar een doelpunt. In de 49e minuut schoot Hicham Farhou de bal net naast na een goede voorzet van Musab. In de 68e minuut zag Farhou een schot door doelman Marc Koning gered worden. Drie minuten later weer gevaar via Farhou, die zijn schot deze keer net naast het doel zag gaan. In de 83e minuut werd de wedstrijd op zijn kop gezet. Een zondagsschot van Robin de Kok vloog prachtig in de richting van de bovenhoek, 1-0.

Hardinxveld kreeg hiermee teveel en SVW te weinig. De streepjes zien na deze nederlaag de vierde plaats op de ranglijst in gevaar komen. Een heel regiment ploegen hijgt de Gorcumse formatie in de nek. SVW speelt volgende week weer een mooie derby. Het affiche is dan SVW – Schelluinen. De aftrap op sportpark Molenburg is om 15.00 uur.

zaterdag 6 april 2019
H’veld – SVW 1-0 (0-0)
83. Robin de Kok 1-0