(verslag & foto’s: Ronald Tukker)

SVW en De Zwerver legden in het stormachtige Kinderdijk een turbulent potje voetbal op de mat. En dat had niet alleen te maken met de onweersbui die in de eerste helft over Kinderdijk trok en ervoor zorgde dat de wedstrijd in de 42e minuut tijdelijk gestaakt werd. Toen er rond 17.15 uur uiteindelijk werd afgefloten stokte de teller op zes doelpunten, één rode kaart en zeven gele kaarten.

In de eerste helft stond er een stormachtige wind schuin over het veld. Het maakte fatsoenlijk voetbal nauwelijks mogelijk, al had de thuisclub zeker profijt van de wind in de rug. SVW kwam er bijna niet uit en zag sommige passes enkele meters terugwaaien. Nadat De Zwerver al een paar speldenprikken had uitgedeeld, was het in de 20e minuut raak. Mark Hendriks schoot in de verre hoek raak, 1-0. Zes minuten later werd een bal van Redouan el Akchaoui van richting veranderd, waardoor Angelo Perini kansloos was, 2-0. Na ruim een half uur dacht SVW een strafschop te krijgen, maar arbiter Bos trok een gele kaart voor Venderbos wegens een vermeende schwalbe. Na een pittige onweersbui werd de wedstrijd in de 42e minuut tijdelijk gestaakt. Na het storten van wat zand in de doelgebieden, kon de 1e helft na ruim een half uur wachten toch worden uitgespeeld.

Direct daarna werd er gedraaid en begon de tweede helft. In de 50e minuut kreeg Musab Abdirahman een reuzenkans, maar zijn schot spatte op de paal uiteen. Na een uur voetbal kon de thuisclub op 3-0 komen, maar het schot van dichtbij ging huizenhoog over. In de 62e minuut joeg uitblinker Hicham Farhou de bal van grote afstand via de onderkant van de lat binnen, 2-1. SVW ging vol overtuiging op jacht naar meer en wisselde aanvallend. Invaller Johnny Wijnbelt zag een inzet maar net voorlangs gaan. In de 72e minuut kopte Michel Vinken de 2-2 binnen, maar het doelpunt werd terecht afgekeurd vanwege een Gorcumse overtreding elders in het zestien metergebied, waar de bal niet was. Een kwartier voor tijd was het weer SVW, dat tot drie keer toe van dichtbij op het Kinderdijkse doel kon vuren. De scrimmage leverde echter geen doelpunt op. Aan de andere kant was het wel direct raak. Een aanval over de rechterflank werd bij de tweede paal door Jort van Meerkerk knap binnen gegleden, 3-1. Nog was de koek niet op, want na een vrije trap van Hicham Farhou kon Youssef Boudou de 3-2 aantekenen. Vlak voor tijd werd het duel dan definitief beslist, toen Guido Luiten uit de draai raak schoot, 4-2. De frustratie was groot bij SVW. Emre Gupinar vergreep zich op het middenveld aan een speler van de thuisclub en kreeg terecht de rode kaart voorgehouden.

Door deze nederlaag zakt SVW op de ranglijst naar de 6e plaats en moet het uitkijken niet als grijze middenmoter de slotfase van de competitie in te gaan. Van IFC dient dan ook absoluut gewonnen te worden. De aftrap bij SVW – IFC za. is aanstaande zaterdag om 15.00 uur.

zaterdag 9 maart 2019
De Zwerver – SVW 4-2 (2-0)
20. Mark Hendriks 1-0
26. Redouan el Akchaoui 2-0
62. Hicham Farhou 2-1
77. Jort van Meerkerk 3-1
82. Youssef Boudou 3-2
88. Guido Luiten 4-2

89. rode kaart: Emre Gulpinar (SVW)