(verslag & foto’s: Ronald Tukker)

Op het snikhete kunstgras in Spijk zette SVW tegen de plaatselijke 4e klasser SVS ’65 weer een grote uitslag neer in een oefenduel. Nadat het tegen Herovina en HWD beide keren 9-1 werd, bleef de teller dit keer steken op 0-5. SVW was zowel voor als na rust slordig in de afwerking. Aan de andere kant had Willem Looijen kunnen scoren voor de thuisclub. Het gebeurde niet, zodat SVW de ‘nul’ hield.

In de 12e minuut werd Hicham Farhou onderuit gegleden binnen de zestien meter. Het leverde SVW geen strafschop op, maar zorgde wel voor een blessure bij Farhou, die later in de eerste helft naar de kant moest. In de 31e minuut stond SVW even te slapen en kon de lepe spits Willem Looijen alleen op doelman Angelo Perini af. De inzet van Looijen vloog over het doel. In de laatste minuten voor rust voerde SVW de druk wat op. Mounir el Ouazizi en Samuel Habtom waren dichtbij een doelpunt, maar scoorden niet. In de 44e minuut was het wel raak. Ahmed Kelifa gaf voor en Gino Dix knikte raak met het hoofd, 0-1. Een minuut later was het een voorzet van Boris Pijlman, waarna de kleine maar behendige Samuel Habtom in de kruising kopte, 0-2.

De tweede helft was volledig voor SVW. Nadat Gino Dix een kans op 0-3 over had geschoten, was het in de 56e minuut alweer raak. Een hoekschop van SVS ging volledig de mist, waarna Samuel Habtom de snelle break out plaatste. Habtom legde af op Ahmed Kelifa, die de 0-3 binnen schoof. Nadat Kelifa en Dix beide de lat hadden geteisterd, kreeg SVW een strafschop te nemen. De doelman van SVS torpedeerde Gino Dix, waarna Mounir el Ouazizi de strafschop verzilverde, 0-4. Het slotakkoord was ook voor El Ouazizi, die op snelheid doorbrak en zijn tweede doelpunt van de middag scoorde, 0-5.

Aanstaande dinsdagavond oefent SVW in Zaltbommel tegen een 1e klasser. De aftrap van Nivo Sparta – SVW is om 20.00 uur.

zaterdag 24 augustus 2019
SVS ’65 – SVW 0-5 (0-2)
44. Gino Dix 0-1
45. Samuel Habtom 0-2
56. Ahmed Kelifa 0-3
79. Mounir el Ouazizi (strafschop) 0-4
88. Mounir el Ouazizi 0-5