(verslag & foto’s: Ronald Tukker)

SVW had twee handen vol kansen en mogelijkheden nodig om Alblasserdam op de knieën te krijgen, maar besliste uiteindelijk het duel diep in blessuretijd. Routinier Bjorn Trapman schoot in de 97e minuut een vrije trap binnen en besliste het duel, 4-2.

De streepjes hebben nog volop zicht op een nacompetitieplek en gingen daar vanmiddag op een zonovergoten Molenburg naar op jacht. Ondanks dat er in de eerste helft door beide teams een nogal laag baltempo werd gehanteerd, had SVW een flink veldoverwicht en dat leverde een aantal kansen en mogelijkheden op. Zo kwam Musab Abdirahman op links door en zag zijn schot over het doel vliegen. Jordanis Moschatsis schoot voorlangs en een schot van Hicham Farhou werd gekeerd. Aan de overzijde werd alleen Glenn de Jong even gevaarlijk, maar Angelo Perini stormde snel uit zijn doel om het gevaar kundig te keren. Met de 0-0 ruststand was SVW dan ook niet tevreden.

In de tweede helft vielen de doelpunten als rijpe appelen. Al in de 51e minuut was het raak voor de thuisclub. Musab Abdirahman verzilverde een goede voorzet en kopte raak, 1-0. Toch kwam Alblasserdam terug. Youri Groenendijk kopte van dichtbij een rebound binnen, 1-1 en SVW kon weer van voren af aan beginnen. In de 77e minuut pakte SVW weer de leiding. Invaller Mike Venderbos stond op de goede plek om een lage voorzet binnen te prikken, 2-1. Daarna kregen Venderbos en Kelifa nog kansen om het duel in het slot te gooien, maar dit leverde geen goals op. In de 89e minuut verraste Zeki Laaiti de doelman met een snelle, lage schuiver, 3-1. Het leek de beslissing, maar dat was buiten Daan Kooi gerekend. De invaller scoorde de aansluitingstreffer en plots was de spanning in de wedstrijd weer helemaal terug. Totdat good old Bjorn Trapman in de 97e minuut mocht aanleggen voor een vrije trap. Alblasserdam formeerde niet eens een muur en het was dus appeltje-eitje voor Trapman om de 4-2 in het netje te leggen.

SVW blijft met deze zege op de 3e plaats op de ranglijst en zal volgende week in Ottoland aantreden. De aftrap bij VVAC – SVW is om 14.30 uur.

 

zaterdag 11 mei 2019
SVW – Alblasserdam 4-2 (0-0)
51. Musab Abdirahman 1-0
71. Youri Groenendijk 1-1
77. Mike Venderbos 2-1
89. Zeki Laaiti 3-1
90.+4 Daan Kooi 3-2
90.+7 Bjorn Trapman 4-2