(verslag & foto’s: Patrick Sleeuwenhoek)

SVW heeft zichzelf lelijk in de vingers gesneden. Door de resultaten op de andere velden en een 1-2 voorsprong leken de streepjes de 3e plek (recht op nacompetitie) stevig in handen te hebben maar vlak voor tijd kreeg het alsnog de gelijkmaker om de oren zodat men volgende week nog vol aan de bak moet tegen ASV Arkel, dat in Gorinchem kampioen kan worden.
Onder warme omstandigheden was de eerste mogelijkheid voor SVW. Hicham Farhou kwam op rechts door en lag de bal terug op de inlopende Youssef Boudou, maar zijn inzet ging over. Op het half uur kwam VVAC uit het niets op voorsprong. Een indraaiende vrije bal van Tom den Besten werd door Roland Bos vrijstaand binnen gekopt: 1-0. 

Vlak hierna hield doelman Anelo Perini de gasten op de been door een drukkend schot van den Besten uit de onderhoek te tikken. Vlak voor rust kwam SVW op gelijke hoogte. Boudou stuurde ditmaal Hicham Farhou diep. De behendige speler wipte de bal over de uitkomende doelman en zag de bal tergend langzaam over de doellijn rollen: 1-1.
In de blessuretijd was SVW nog dichtbij de voorsprong maar de indraaiende inzet van Kulubhran Frezghi strandde in het zijnet.

Vlak na rust nam SVW al snel de leiding. Na een aanval over vele schijven kwam de bal bij Jordanis Moschatsis, zijn voorzet eindigde op de kruin van Musab Abdirahman die de doelman passeerde: 1-2.
Hierna liet SVW de mogelijkheid liggen om de wedstrijd te beslissen. Ahmed Kelifa was één op één met doelman Mathijs de Hoop nonchalant in zijn afwerking waardoor de doelverdediger nog redding kon brengen. Ook in het restant was de eindpass bij de streepjes telkens te slordig om de door VVAC geboden te benutten.

Tien minuten voor tijd kantelde de wedstrijd volledig. Kulubrhan Frezghi pakte na een makkelijk gekregen 1e gele kaart een domme 2e en mocht inrukken. VVAC ging het enige spelletje spelen wat voorhanden was, namelijk het pompen en verzuipen voetbal. SVW leek dit lang te overleven maar met de klok bijna op 90 maakte VVAC alsnog gelijk. De mee naar voren gestuurde verdediger Jelle de Wit kwam goed voor zijn tegenstander en schoof de 2-2 binnen. 
In de blessuretijd volgden nog enkele hachelijke momenten voor het SVW doel maar bleef de stand op 2-2 steken.

Volgende week een mooie derby op Sportpark Molenburg. SVW moet vol gaan om de 3e positie binnen te slepen, ASV Arkel heeft aan een punt voldoende om kampioen te worden. De aftrap is om 14:30 uur.

VVAC – SVW 2-2 (1-1)
30. min 1-0 Roland Bos
45. min 1-1 Hicham Farhou
50. min 1-2 Musab Abdirahman
90. min 2-2 Jelle de Wit
Bijz: Rood: Kulubrhan Frezghi (80’2xGeel)