foto: D&B

Donderdag 12 september om 16.00 uur zal wethouder Joost van der Geest de pilot van de aanleg van ContainerCoats bij afvalcontainers in vier wijken in Gorinchem officieel starten. U bent welkom bij de containers die staan in de Gildewijk op de Twijnderstraat / Zuidkant Gildenweg, locatie Kremlin.Samen houden we onze stad schoon

Om ervoor te zorgen dat we onze stad schoon houden, start de gemeente Gorinchem op vier plaatsen een proef om te voorkomen dat afval naast de container belandt. Dit doen we door de ruimte om de containers aan te kleden met een zogenoemde ContainerCoat. De coat bestaat uit een bloemetjesdek of een groene buxus die de container omringd. De ervaring bij andere gemeenten leert dat door deze coatings de omgeving schoner blijft.

Proef start op vier plaatsen

De proef start op vier plaatsen in de stad. Zo worden er twee geplaatst in de Haarwijk, een in de Gildewijk en een in de Lingewijk. Na een half jaar bekijkt de gemeente of de ruimte rondom de containers schoner blijft. Daarna zullen er mogelijk op meerdere plaatsen in de stad ruimtes rondom containers worden aangepast.