Start Gorcum Design Week

Vrijdagmiddag werd door wethouder Ro van Doesburg de Gorcum Design Week geopend in een van de panden in de Botersteeg Passage Blijenhoek.

Er was veel belangstellen van de schooljeugd, maar zij waren dan ook de ontwerpers van de tentoon gestelde objecten die met “opbergen” te maken hadden.

Na de openingswoorden van de wethouder onderwijs Ro van Doesberg, werd een filmpje bekeken van Gorcum TV over de voorbereidingen op de scholen. Het geluid van de film kwam helaas niet goed tot zijn recht, maar dat lag aan de scholieren die bij het zien van beelden, waarin zij voorkwamen, hun luidruchtigheid niet in bedwang konden houden.

Het geluid tijdens het optreden van het Fortes Lyceum en bij het uitreiken van de prijzen had het ook moeilijk om boven het geluid van de scholieren uit te komen. Jammer, want hierdoor ging veel verloren.

Een jury, bestaande uit Marco van Trigt Ontwerper/kunstenaar, Eline Onvlee, Dots Conceptstore en Remie Schuurman (Gorkum TV), reikte gezamenlijk de 3 prijzen uit. Marco van Trigt heeft een prachtige armband ontworpen als prijs bij een Facebookactie. Dit was Marjolein Pelgrum, maar zij was niet aanwezig en ontvangt de prijs later,

Na het officiële gedeelte was er tijd om de expositie te bekijken. U kunt dit ook gaan doen in de Passage tot en met zondag 31 maart.

Tijdens de Gorcum Design Week (22 t/m 31 maart) stellen leerlingen van hetOmnia College, Merewade Praktijkschool, Fortes Lyceum Gorinchem en Gymnasium Camphusianum hun ontworpen opbergplekken tentoon voor publiek. De locatie in het pand aan de Botersteeg is geopend van 12:00 uur tot 16:00 uur.