Seizoen ALShetjeraakt 2019 afgesloten

foto: GP-foto

Zondag kwam het team van ALShetjeraakt bij elkaar bij het atelier van Marco van Trigt aan de Kennelweg te Gorinchem. Met het heerlijke weer zat men buiten om het seizoen af te sluiten door middel van een barbecue en tevens het seizoen 2020 te openen.

Dit jaar deden 32 leden opnieuw mee aan de Amsterdam City Swim, waarbij zowel volwassenen als kinderen, de zwemtocht door de Amsterdamse grachten aandurfden. En met succes. Het team zwom bijna 40.000 duizend euro bij elkaar, ruim €29.500,- door de volwassenen en €9.000,- door de kinderen.

foto: GP-buro

Bij de barbecue was ook Jolanda Groeneveld aanwezig. Zij en een ander teamlid, Daniëlle Brouwer, horen ook bij het team ondanks dat zij beiden getroffen zijn door deze vreselijke ziekte. Jolanda had dit jaar nog de kracht om mee te zwemmen waarbij haar dochter Jade en andere teamleden bij haar zwommen ter ondersteuning. Zij haalde zelfs de finish, een heel bijzondere prestatie. Daniëlle had de kracht niet meer om in 2019 mee te zwemmen. Dit namen haar man Alex en dochters Lotte en Sanne voor haar waar. Juist door Jolanda en Daniëlle wordt het team extra gemotiveerd door de ziekte van zo dichtbij mee te maken.

Jolanda Groeneveld foto: GP-buro

De vele onderzoeken is men nog niet in staat om ALS (spier- en zenuwziekte) te genezen. Maar bij elk onderzoek komt men dichterbij en daarom zet het team ALShetjeraakt steeds weer in om het genezen van ALS dichterbij te brengen en liefst om een eind te maken aan deze ziekte.

De sponsorwerving voor de Amsterdam City Swim 2020 is weer gestart. U kunt daar ook een steentje aan bijdragen. Dat kan door mee te zwemmen of mee te helpen met het werven van sponsoren! U bent van harte welkom om een bericht via facebook (https://www.facebook.com/AlShetjeraakt/ te sturen. Iedereen kan helpen, want elk beetje is een stap dichterbij de genezing.

foto: GP-buro

Tot slot bedankt het team van ALShetjeraakt Jumbo voor het sponsoren van de barbecue. Ook een bedankje naar Leo Ringelberg Touringcar b.v. voor het vervoer naar de Amsterdam City Swim en fotografen Peter Verheijen en Carolien Blokland voor het vastleggen van deze mooie, indrukwekkende dag.