….en wedstrijd De Giessen en Linge – Doorn-Driebergen

Er werd een bescheiden begin gemaakt met de 3e ronde van de interne competitie vanwege de externe wedstrijd van het eerste SOS-team. Eddy Korevaar nam het op tegen Henk van der Hoek. Het leek lange tijd gelijk op te gaan, maar Eddy beschikte toch wel over positionele plussen zoals het bezit van een open c-lijn voor zijn toren en actievere lopers. Uiteindelijk kon hij de wedstrijd in zijn voordeel beslissen.

Jan Post had al snel een pion voorsprong genomen tegen Johan van der Heijden en toen daar nog een stuk bijkwam was het pleit snel beslecht. Mark Couwenberg speelde weer een goede partij, nu tegen Henk van Houwelingen. Zijn stukken stonden veel actiever, hij kon een aantal dubbele dreigingen in de stelling vlechten en deze werden Henk fataal. Een overtuigende winst voor Mark.

Taco van de Poll redde het niet tegen Bram Capelle. Bram speelde overtuigend in een ingewikkelde partij, maar was al vrij snel de bovenliggende partij en trok het punt overtuigend naar zich toe. Het langste gevecht werd geleverd door John Dessens en Bert van Hees. Het was een partij die lang gelijk opging. Toen John in het toren-paardeindspel een pionnetje op f7 kon meenemen, dacht uw verslaggever dat hij het wel zou kunnen winnen. Maar even later was er een paardeindspel op het bord gekomen waar Bert zelfs even een pionnetje voorstond. Niettemin was dat extra pionnetje niet te houden en toen uiteindelijk zelfs de laatste pion en de paarden van het bord verdwenen, resteerden er twee “kale” koningen, een (reglementaire) remise dus.

Huig Visser verloor van Ton Lodder en Gijs Bos ging ten onder tegen Bert van Geldere.

Het eerste SOS-team moest het opnemen tegen de sterke koploper Doorn-Driebergen, die al hun wedstrijden tot nu toe overtuigend hadden gewonnen. Henk Boot en Hans Karelse wisten hun partijen te winne, remise was er voor Hans Kooy en Jaco Vonk. Helaas verloren Jeroen Brandsma, André van Wingerden, Louis Rutgers en Arjan Uittenbogerd, zodat uiteindelijk voor ons een 3-5 nederlaag tegen de koplopers resteerde.