Publiekslezing over migraine trekt volle zaal

Ruim 150 mensen bezochten dinsdag 5 februari de publiekslezing over migraine van Rivas Zorggroep en Hoofdpijnnet. Specialisten en professionals deelden hun kennis en hun praktische tips over het leven en werken met migraine. Ook beantwoordden zij de talloze vragen van bezoekers.

Neuroloog Madelon Dane van het Beatrixziekenhuis hield een korte presentatie over de diagnose en behandeling van migraine. Jos Sterk-Eikelenboom, gespecialiseerd verpleegkundige, en Corné Baars, fysiotherapeut, vertelden over leefstijl en fysiotherapie. Loopbaan- en re-integratiecoach Alex Schonewille gaf praktische tips over werken met migraine. De belangrijkste boodschap: blijf in gesprek over migraine.

In gesprek over migraine
Na de presentaties vormden de sprekers een panel en beantwoordden zij uiteenlopende vragen van bezoekers. Onder meer over het ontstaan en de gevolgen van migraine, mogelijke behandelvormen en migraine bij kinderen. De publiekslezing maakte onderdeel uit van de migraineweek die deze week in het Beatrixziekenhuis wordt gehouden. In de centrale hal van het Beatrixziekenhuis is tot en met vrijdag 8 februari de indringende tentoonstelling ‘Twee gezichten’ te zien. 

Meer informatie
Alle presentaties zijn terug te vinden op www.rivas.nl/migraine. Voor meer informatie over ondersteuning bij migraine www.hoofdpijnnet.nl.