Update: 27-02-2019 – instagram politie
Op 18 februari 2019 hebben wij een 34 jarige inwoner van #Gorinchemaangehouden in verband met een witwasonderzoek. Tevens werd in de woning een hennepplantage aangetroffen. 
In dit onderzoek namen wij diverse auto’s in beslag. 
Op voordracht van het Openbaar Ministerie is de verdachte akkoord gegaan met een buitengerechtelijk schikkingsvoorstel. Verdachte deed hierbij afstand van een bestelauto en een dure sportauto. Daarnaast deed hij afstand van 10.100 euro en aan 11.725 euro aan bitcoins. Tevens zal de verdachte een taakstraf moeten uitvoeren van 240 uur. Het totale bedrag wat aan crimineel geld is afgepakt, komt derhalve neer op ongeveer 135.000 euro. 18-02-2019 – De politie heeft op 18 februari een 34-jarige man uit Gorinchem op verdenking van witwassen aangehouden. De man had flinke bedragen op meerdere rekeningen en beschikte over meerdere dure auto’s, waaronder een Lamborghini. Hij had echter geen officiële inkomsten die dit alles konden verklaren. De auto’s zijn in beslaggenomen.

In zijn woning werd bovendien een hennepkwekerij met zo’n 200 planten aangetroffen. In het huis was ook een 20-jarige vrouw uit Rijnsburg aanwezig en zij mocht vanwege de kwekerij ook mee naar het politiebureau. 

De aanhouding van de man was het gevolg van onderzoek naar de financiële handel en wandel van de verdachte, dat in handen lag van de districtsrecherche, basisteam Lek en Merwede en Confisq: een samenwerkingsverband tussen politie, Openbaar Ministerie, Belastingdienst, Fiod en de gemeente Gorinchem.

Met de aanhoudingen zit het onderzoek er niet op. De verdachten zitten vast en worden verhoord en het team zet het onderzoek naar de man voort.