Ploegentijdrit Jan van Acrkel combineert prestatie en recreatie wielrennen

De ploegentijdrit van RC Jan van Arckel trok op 21 augustus 2019 weer heel veel recreatieve wielrenners en ook prestatieve wielerploegen naar Noordeloos. Zo’n 250 deelnemers en supporters verzamelde zich rond 18.00 uur bij de kantine van SV Noordeloos. Gestart werd in ploegen van 4 renners, waarbij de tijd van de derde aankomende renner geklokt werd. In totaal waren er acht categorieën, waarin recreatief en prestatief gescheiden werden. De ploegentijdrit werd verreden in de polder rondom Noordeloos. Net 21 kilometer was de afstand op het parcours.

foto: Jan de Bruin

Het prachtige windstille weer zorgde er mede voor dat het evenement vlekkeloos verliep. Geen valpartijen en niet één klacht! Alle complimenten aan de geoliede machine van de organisatie bestaande uit vrijwilligers, KNWU mensen, SV Noordeloos, EHBO enzovoort. Iedereen kent zijn taak en draagt elk jaar zijn steentje bij.

foto: Jan de Bruin

Er waren hele mooie winnaars waaronder in de categorie heren de Paarse Mannen Snelst. De elk jaar snelle mannen Johan van den Dool, Enrico Terlouw, Peter Brouwer en Joost Bikker kwamen over de finish in een tijd van 27:03.

Vermeldenswaardig is in deze zelfde categorie ook de ploeg Nieuw Pakkie, die voor het eerst meedeed dit jaar. Hun eerste wedstrijd. Aan de inschrijftafel werd zelfs gevraagd over het rugnummer achterop of voorop op het shirt gespeld moest worden. Zij eindigde in een tijd van 29:48 op de zestiende plaats. Slechts twee en een halve minuut meer dan de snelste mannen.

Bij de dames categorie waren de Jan van Arckel dames Karin van Leeuwen, Annet de Ridder, Wilma Korevaar en Patricia Maasland het snelste.

In bijgaand overzicht zijn alle tijden terug te vinden waarin u kunt zien dat 6 junioren van RC Jan van Arckel de overall snelste tijd behaalden (buiten mededingen) met een tijd van 25:27, gemiddelde van bijna 50 km/pu. De jeugd heeft de toekomst!

Na afloop van de wedstrijd bleef het zoals altijd nog héél lang gezellig in de kantine in Nooordeloos.

Wie nog eens zin heeft in een ploegentijdrit is welkom op vrijdag 30 augustus 2019 bij de individuele tijdrit om de Jan van der Meijden Bokaal in Groot-Ammers en zaterdag 5 oktober 2019 in Noordeloos bij de koeienvlaaientijdrit (koppeltijdrit)

Voor meer informatie zie de website www.janvanarckel.nl.